Zwitserse Flexim Group neemt FGB Facility Group over FGB_flexim_groot[fusion_builder_container hundred_percent=

‘Nog voor de handtekening was gezet, was de samenwerking al gestart’

Toen Ron Dillen, directeur FGB Facility Group, samen met twee compagnons 10 jaar geleden zijn bedrijf startte, was facilitair management een ondergeschoven kindje. Facilitaire zaken stond niet hoog op de agenda in de directiekamers. Maar de mindere economische marktomstandigheden bij opdrachtgevers bliezen het bedrijf de juiste wind in de zeilen en uiteindelijk in de armen van het Zwitserse Flexim Group.

‘Er zijn al eerder avances naar ons gemaakt’, vertelt Dillen. ‘Grote binnenlandse facilitaire ondernemingen toonden hun interesse. Dat streelt je enorm maar onze onafhankelijkheid is cruciaal. We verrichtten zelf geen facilitaire werkzaamheden. Wij helpen bedrijven om het slim te regelen en leggen de juiste contacten voor ze.’

Volstrekt onbekenden

‘In opdracht van Flexim International waren we op zoek naar een overnamekandidaat in Nederland’, reageert Peter Joosten, namens Aeternus betrokken bij de overname. ‘We kwamen al snel in contact met Ron die in de wereld van facilitair management als een autoriteit bekend staat. Voor beide bedrijven is het een strategische overname terwijl ze een jaar geleden nog volstrekt onbekenden waren voor elkaar. FGB Facility Group gaat onder dezelfde naam verder. De activiteiten van Corporate Services gaan op in de nieuwe organisatie Flexim Netherlands’.

‘Voor Flexim is Nederland een interessante groeimarkt’, vertelt Ron. ‘Met Corporate Services, onze tweede tak in het bedrijf, nemen we zélf het beheer van facilitair management over van onze klanten. Dat is precies waarmee Flexim in de rest van Europa behoorlijk is gegroeid. Met consultancy, projectmanagement en opleidingen en trainingen voegen we daarnaast vanuit FGB veel toe aan Flexim. Op hun beurt biedt Flexim ons de kans om ook over de grens te gaan. Onze internationaal opererende klanten vragen of we hen over de grens ook van dienst kunnen zijn. Onder de vlag van Flexim ligt die internationale markt voor ons open’.

Emotionele tombola

Ron: ‘In de afgelopen 10 jaar hebben we alles zelf gedaan. Maar een dergelijk overnametraject kun je niet alleen. Het is naast een financiële exercitie vooral een emotionele tombola. Aeternus kijkt gelukkig veel breder dan de rekenkundige waardering. Ze stellen juist de mensen centraal. Gaan die klikken? Passen de karakters? Met name door een goede inschatting hiervan aan de voorkant is Aeternus erin geslaagd ons op een succesvolle manier aan elkaar te koppelen. Op persoonlijk vlak waren we er binnen een halve dag al uit. Nog voor de handtekening was gezet, was de samenwerking al gestart.’

‘Grote binnenlandse facilitaire ondernemingen toonden hun interesse’