Verkoopmoment

Bedrijfssucces nu verzilveren of verder uitbouwen? De beste koper of het hoogste bod?

Een succesvol bedrijf. Het dwingt je als ondernemer om continue de juiste keuzes te maken. Er staat veel op het spel. Uw bedrijf verkopen is zo’n belangrijke keuze. Daarover wilt u als ondernemer een weloverwogen besluit nemen.

U wilt weten wat beter is: uw bedrijf nú verkopen óf nog enkele jaren doorgaan en verder investeren in groei de komende jaren? Omdat het bedrijf dan over enkele jaren meer waard is.

Ook kan het zijn dat u al een bod heeft gekregen. Toegeven aan een ongevraagd, op het eerste gezicht hoog bod is verleidelijk, maar is het ook de juiste beslissing? Is het niet beter om over een aantal jaren het bedrijf tegen een hogere prijs te verkopen? De vraag is ook of de beste koper degene is met het hoogste bod.

Juiste moment en juiste koper

Wanneer dat juiste moment is en hoe je naar dat momentum toewerkt? Feit is dat steeds meer ondernemers niet wachten tot ze met pensioen gaan, maar hun bedrijf al veel eerder van de hand doen. En dat is in zijn algemeenheid slim bekeken. Want het juiste moment bepalen gaat veel meer over strategische belangen, conjunctuur en persoonlijke drijfveren dan over leeftijd. Daar ligt onze expertise.

Enkele voorbeelden:

  • Strategische belangen | Uw bedrijf kan zich in de huidige omvang steeds moeilijker onderscheiden van de grotere concurrenten.
  • Marktontwikkeling | De markt waarin u opereert is hard op weg om binnen nu en vijf jaar te pieken.
  • Conjunctuur | Het investeringsklimaat voor kopers is dermate gunstig dat er meer dan gemiddelde bereidheid is om een goede prijs te willen betalen.
  • Persoonlijke drijfveren | U voelt aan dat u niet meer de juiste man of vrouw bent om het bedrijf verder te laten groeien.

Is de koper met het hoogste bod altijd de beste optie of spelen ook andere overwegingen een rol? Denk hierbij aan de status van de koper, de betaling van de koopprijs, eventuele cultuurverschillen en de vraag of het bedrijf stand-alone blijft bestaan of wordt opgeknipt.

De verkoopstrategie voor uw bedrijf bepalen

U kunt uw huidige rol als eigenaar en ondernemer aanhouden, gedeeltelijk afstaan of compleet uit handen geven. Naar welke optie u ook neigt, zorg dat u de consequentie van uw keuze en de impact hiervan voor uw bedrijf en de te volgen bedrijfsstrategie, maar ook voor u als ondernemer goed overziet.

Wilt u meer weten over de overwegingen en factoren over de verkoop van uw bedrijf, nu of later. Download dan hier het E-book en ontdek een gepaste verkoopstrategie voor uw onderneming, voor nu of in de toekomst. Op basis van onze ruime dealervaring van nationale en internationale transacties en de hierdoor ontwikkelde kennis, zijn wij als M&A Strategist uitstekend in staat om u hierover te adviseren.

Succesvolle referenties:

Toon meer deals