Deal done: Forque
28-06-2022

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Forque bij fusie met Vionq tot grootste AFAS partner van Nederland

Met ingang van 24 juni jl. slaan consultancy clubs Forque en Vionq de handen ineen. De fusie van de twee bedrijven met vestigingen in Enter, Vianen en Eindhoven, maakt de combinatie tot de grootste AFAS implementatiepartner van Nederland.

In hun ambities hebben beide bedrijven elkaar compleet gevonden. De synergie van de fusiepartners zit zowel in de zakelijke focus op AFAS implementaties en optimalisaties, als de overeenkomst in bedrijfscultuur en strategie.

Zowel Forque als Vionq blijven voorlopig onder eigen naam opereren. In eerste instantie wordt vooral op de achtergrond gebruik gemaakt van de schaalvergroting. In de komende maanden zullen de business activiteiten zorgvuldig geïntegreerd worden. Dit zal ertoe leiden dat klanten en medewerkers straks optimaal kunnen profiteren van de ontstane synergie.

’Twee prachtige AFAS consultancy bedrijven bundelen hun krachten. Buiten het feit dat beide bedrijven als AFAS implementatiepartner actief zijn in de markt, zijn partijen ook sterk in het opzetten en implementeren van Power BI tools alsmede het leggen van datakoppelingen. Het samenvoegen van de activiteiten lijkt zonder meer een logische stap voor beide partijen. De reden dat het volgens Aeternus ook gaat slagen zit hem vooral in de geweldige fit. Het DNA va beide bedrijven sluit naadloos op elkaar aan. Het was een genoegen om het integratieproces van en voor beide partijen te mogen begeleiden.’

Peter Joosten, Managing Partner Aeternus

Forque is in dit traject begeleid door Peter Joosten, Tim Duine en Marco Jaspers van Aeternus

Wij wensen Forque en Vionq veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

Over Forque

Forque is een AFAS consultancy partner en Microsoft Power BI expert met meer dan 45 medewerkers. Ze adviseren en ondersteunen organisaties die beter willen presteren. Hierbij kijken ze naar de werkprocessen op het gebied van HR, in- en verkoop, financiële processen of management informatie.

Meer over Forque https://www.forque.nl/

Over Vionq

Vionq is in 2013 ontstaan vanuit een sterke visie op automatisering en procesoptimalisatie. Het bedrijf helpt meer dan 40 AFAS consultants bedrijven het maximale uit AFAS te halen.

Meer over Vionq https://www.vionq.nl/

 

Het M&A team voor deze deal

Peter Joosten

Peter Joosten

Managing Partner

Meer info
Managing Partner

Peter Joosten

“Blijf altijd dicht bij jezelf.”

Peter werkt sinds begin 2011 bij Aeternus BV. Sinds november 2011 is Peter Joosten partner en directeur van Aeternus BV. Hij bekleedde diverse managementfuncties en was de laatste jaren als regiodirecteur ING Business Bank voor Limburg verantwoordelijk voor ondernemers in het MKB en mid corporate segment

Met een technische achtergrond op het vlak van meet- en regeltechniek en elektronica startte Peter zijn loopbaan in de zakelijke dienstverlening met de werving en selectie van hoger opgeleid technisch personeel bij een onderdeel van Brunel. Na een aantal jaren maakte hij de overstap naar ING. In 2003 is Peter afgestudeerd als Master Financial Planning (MFP) waarbij ‘Ethiek in de financiële dienstverlening’ zijn dissertatieonderwerp was.

‘Als Value Manager adviseer ik ondernemers over het creëren van de optimale bedrijfswaarde. Dit met het oog op de toekomstige verkoop of overdracht. Maar ook voor het vergroten van rendement, investeringsanalyse en waardecreatie. Parallel het actief acquireren van bedrijven die aan de vooravond staan van een verkooptraject.’

Tim Duine

Tim Duine

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Tim Duine

“Doorzetten is de kracht van succes.”

Tim is sinds januari 2018 in dienst bij Aeternus. In 2017 heeft Tim de bachelor Bedrijfseconomie behaald aan Avans Hogeschool in Breda. Na het behalen van de Bachelor is Tim in dienst getreden bij Aeternus als werkstudent.
Gedurende deze periode heeft Tim werkervaring opgedaan in het vakgebied corporate finance en gelijktijdig zijn Master in Finance afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Na het afronden van de master is Tim in dienst getreden als Analyst Corporate Finance en is hij doorgegroeid naar Manager Corporate Finance.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.
Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand