Chemicals & Energy

Noodzaak om concurrentiepositie te verstevigen in Chemicals & Energy sector

De chemische industrie is één van de fundamenten van de economie in een snel veranderende mondiale omgeving. Economieën groeien (weer), grondstoffenprijzen gaan op en neer en nieuwe technologieën worden geïntroduceerd. Europa is de regio met de grootste chemische productie in de wereld. Ook in Nederland speelt de chemische industrie een belangrijke rol. Met de opkomst van nieuwe markten ontstaat ook de noodzaak om de concurrentiepositie te verstevigen.

De transactiemarkt van de Chemicals & Energy is volop in beweging. Dit kan leiden tot het verkopen van uw bedrijf, maar ook het doen van (inter)nationale acquisities en het verkopen van bedrijfsonderdelen,. De branche specialisten van Aeternus kunnen u helpen om kansen te signaleren én te benutten.

Aeternus heeft veel (transactie) ervaring in de Chemicals & Energy. Wij beschikken over een Industry Team met toegewijde professionals voor opdrachtgevers in deze sector. Mede hierdoor weten we welke trends er spelen in de markt en hoe Chemicals & Energy bedrijven hierop inspelen, zowel nationaal als internationaal.

Recente deals in Chemicals & Energy

Toon meer deals

EBIT-Multiple Small-Cap 2016-2022 Chemicals & Energy

Multiples reflecteren de prijzen die betaald worden voor bedrijven binnen een bepaalde branche. Iedere twee maanden analyseren en brengen wij de multiples in beeld. Wilt u het meest recente rapport downloaden?

Industry Team Chemicals & Energy

Bas van Soest

Partner

Meer info
Partner

Bas van Soest

“Ga voor alles waar je in gelooft!”

Bas is sinds april 2009 in dienst van Aeternus als Adviseur Corporate Finance en sinds november 2011 is hij partner van Aeternus geworden. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring als financieringsspecialist in het bankwezen en inmiddels 7 jaar ervaring in het begeleiden bij fusies en overnames, het doen van bedrijfswaarderingen en het adviseren in het verhogen van de waarde van bedrijven.

Naast zijn studie Bedrijfseconomie aan de HEAO heeft Bas diverse voor de (overname)financieringspraktijk relevante opleidingen afgerond. In 2011 rondde hij zijn postdoctorale opleiding Executive Master of Business Valuation aan de Rotterdam Erasmus University (RSM) af. Eind 2012 heeft Bas zijn titel als Register Valuator behaald.

‘Het is iedere keer weer een geweldige uitdaging om voor onze opdrachtgevers de beste transactie te realiseren. Je werkt met en voor boeiende specialisten en ondernemers. De diversiteit van de opdrachten voor Aeternus is groot en inhoudelijk is het elke keer weer zeer uitdagend.’

Tim Duine

Consultant Corporate Finance

Meer info
Consultant Corporate Finance

Tim Duine

“Doorzetten is de kracht van succes.”

Tim is sinds januari 2018 in dienst bij Aeternus. In 2017 heeft Tim de bachelor Bedrijfseconomie behaald aan Avans Hogeschool in Breda. Na het behalen van de Bachelor is Tim in dienst getreden bij Aeternus als werkstudent.
Gedurende deze periode heeft Tim werkervaring opgedaan in het vakgebied corporate finance en gelijktijdig zijn Master in Finance afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Na het afronden van de master is Tim in dienst getreden als Analyst Corporate Finance.

Peter Segers

Senior Analist Corporate Finance

Meer info
Senior Analist Corporate Finance

Peter Segers

“Met plezier naar je werk gaan verdient zich terug in een goed thuiskomen.”

Peter is sinds augustus 2008 in dienst van Aeternus als Business Analist. Hiervoor was hij werkzaam als financieel manager bij een tweetal MKB bedrijven die ook internationaal actief zijn. Zijn ervaring van meer dan 25 jaar en specialisaties liggen op het gebied van controlling, kostprijzen, automatisering en gegevensanalyse. Peter heeft diverse HBO studies afgerond.

‘Ik werk bij Aeternus omdat mijn interesse uitgaat naar een specialistische financiële functie waarbij ik een adviserende rol kan vervullen. Aeternus adviseert ondernemers over overnames, waarde en financiering, kortom over toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden. De medewerkers van Aeternus zijn hoog gekwalificeerde specialisten, hierdoor kunnen we intern goed sparren en stimuleren we elkaar qua kennis.’

Interesse in een adviesgesprek met een van onze Chemicals & Energy-specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Case Studies

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?