Chemicals & Energy2021-12-30T16:42:51+01:00

Branches

Chemicals & Energy

De chemische industrie is één van de fundamenten van de economie in een snel veranderende mondiale omgeving. Economieën groeien (weer), grondstoffenprijzen gaan op en neer en nieuwe technologieën worden geïntroduceerd. Europa is de regio met de grootste chemische productie in de wereld. Ook in Nederland speelt de chemische industrie een belangrijke rol. Met de opkomst van nieuwe markten ontstaat ook de noodzaak om de concurrentiepositie te verstevigen.

Ook de energiesector is volop in beweging. Denk aan de grote thema’s als energietransitie en verduurzaming, een verouderende infrastructuur, toenemende afhankelijkheid van import van olie en gas  en de opkomst van nieuwe energiebronnen in diverse sectoren. Maar bijvoorbeeld ook de opkomst van nieuwe technologieën zoals slimme meters en de ontwikkelingen rondom het opslaan en snel opladen van elektriciteit. De investeringsbehoefte is groot, internationalisatie vraagt om internationale oplossingen, maar die blijven vooralsnog achter.

Tenslotte verwacht een steeds mondigere consument betrouwbare en goedkope energie. Dit alles leidt tot een enorme onzekerheid over de toekomst en vraagt het uiterste van spelers in en rond de energiesector.

Positie Aeternus in Chemicals & Energy

De transactiemarkt van de Chemicals & Energy is volop in beweging. Dit kan leiden tot  het verkopen van uw bedrijf, maar ook het doen van internationale acquisities en het verkopen van bedrijfsonderdelen,. De specialisten van Aeternus kunnen u helpen om kansen te signaleren én te benutten.

Aeternus heeft veel (transactie) ervaring in de Chemicals & Energy. Wij beschikken over een Industry Team met toegewijde professionals voor opdrachtgevers in deze sector. Mede hierdoor weten we welke trends er spelen in de markt en hoe Chemicals & Energy bedrijven hierop inspelen, zowel nationaal als internationaal.

Hoe kan Aeternus u van dienst zijn?

  • Het verhogen van de waarde van uw bedrijf met het oog op een toekomstige verkoop
  • Het verkopen van uw bedrijf, zowel in Nederland als internationaal
  • Het realiseren van (internationale) groei door overnames
  • Het zoeken naar een (internationale) koper of verkoper, investeerder of strategische medeaandeelhouder
  • Advisering bij een voorgenomen (internationale) fusie
  • Het vaststellen van de bedrijfswaarde met het oog op een fusie, koop of verkoop
  • Het arrangeren van een passende financiering

Subbranches

  • Energiebedrijven (productie, transport, handel en opslag)
  • Duurzaamheidstechnologie
  • Producent Chemicaliën en chemische producten

Een selectie van deals in Chemicals & Energy

Industry Team Chemicals & Energy

Bas van Soest

Partner | Advisor Corporate Finance

Tim Duine

Consulant Corporate Finance

Peter Segers

Analyst Corporate Finance

Bob van der Louw

Analyst Corporate Finance

CONTACT OPNEMEN