Chemicals & Energy

Noodzaak om concurrentiepositie te verstevigen in Chemicals & Energy sector

De chemische industrie is één van de fundamenten van de economie in een snel veranderende mondiale omgeving. Economieën groeien (weer), grondstoffenprijzen gaan op en neer en nieuwe technologieën worden geïntroduceerd. Europa is de regio met de grootste chemische productie in de wereld. Ook in Nederland speelt de chemische industrie een belangrijke rol. Met de opkomst van nieuwe markten ontstaat ook de noodzaak om de concurrentiepositie te verstevigen.

De transactiemarkt van de Chemicals & Energy is volop in beweging. Dit kan leiden tot het verkopen van uw bedrijf, maar ook het doen van (inter)nationale acquisities en het verkopen van bedrijfsonderdelen,. De branche specialisten van Aeternus kunnen u helpen om kansen te signaleren én te benutten.

Aeternus heeft veel (transactie) ervaring in de Chemicals & Energy. Wij beschikken over een Industry Team met toegewijde professionals voor opdrachtgevers in deze sector. Mede hierdoor weten we welke trends er spelen in de markt en hoe Chemicals & Energy bedrijven hierop inspelen, zowel nationaal als internationaal.

Recente deals in Chemicals & Energy

Toon meer deals

EBIT-Multiple Small-Cap 2016-2022 Chemicals & Energy

Multiples reflecteren de prijzen die betaald worden voor bedrijven binnen een bepaalde branche. Iedere twee maanden analyseren en brengen wij de multiples in beeld. Wilt u het meest recente rapport downloaden?

Industry Team Chemicals & Energy

Jacques Jetten

Jacques Jetten

Managing Partner

Meer info
Managing Partner

Jacques Jetten

”Alles wat je doet, met volle overgave doen.”

Jacques is oprichter en partner van Aeternus BV. Voordat Jacques eind 2005 Aeternus startte, was hij werkzaam in managementfuncties in de bancaire sector en als financieel directeur bij een groot productiebedrijf in de metaalsector. Jacques studeerde economie aan de universiteit van Tilburg en behaalde in 2003 de titel van Register Valuator. De Register Valuator is een financieel specialist met een grondige kennis en expertise op het gebied van waardebepaling (business valuation). Jacques is betrokken geweest bij talloze nationale en internationale M&A transacties en treedt regelmatig op als deskundige in geschillen en procedures over bedrijfswaarde.

‘Ik ben het meeste bezig met onderhandelingen, zet intern de lijnen uit en controleer de voortgang. Inhoudelijk ben ik bij veel waarderingen betrokken. Daarnaast doe ik de intake met nieuwe klanten, voer acquisitiegesprekken. Een leuke mix!’

Peter Segers

Peter Segers

Senior Analist Corporate Finance

Meer info
Senior Analist Corporate Finance

Peter Segers

“Met plezier naar je werk gaan verdient zich terug in een goed thuiskomen.”

Peter is sinds augustus 2008 in dienst van Aeternus als Business Analist. Hiervoor was hij werkzaam als financieel manager bij een tweetal MKB bedrijven die ook internationaal actief zijn. Zijn ervaring van meer dan 25 jaar en specialisaties liggen op het gebied van controlling, kostprijzen, automatisering en gegevensanalyse. Peter heeft diverse HBO studies afgerond.

‘Ik werk bij Aeternus omdat mijn interesse uitgaat naar een specialistische financiële functie waarbij ik een adviserende rol kan vervullen. Aeternus adviseert ondernemers over overnames, waarde en financiering, kortom over toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden. De medewerkers van Aeternus zijn hoog gekwalificeerde specialisten, hierdoor kunnen we intern goed sparren en stimuleren we elkaar qua kennis.’

Koen van Bussel

Koen van Bussel

Consultant Corporate Finance

Meer info
Consultant Corporate Finance

Koen van Bussel

“Werk hard en maak het waar.”

Koen is in maart 2017 tijdens zijn studie gestart als werkstudent bij Aeternus. Na het behalen van zijn bachelor is Koen in dienst getreden in de rol van Analist Corporate Finance. Inmiddels is Koen werkzaam als consultant corporate finance. Koen heeft Fiscale Economie en Finance gestudeerd aan Tilburg University.

Mika van Helden

Mika van Helden

Analist Corporate Finance

Meer info
Analist Corporate Finance

Mika van Helden

“Iedere uitdaging is een kans om te leren.”

Mika heeft de masters Strategic Corporate Finance en Marketing-Finance afgerond aan de universiteit van Maastricht. Tijdens deze studies heeft hij samengewerkt met ING en het Academisch Ziekenhuis van Maastricht om start-up bedrijven binnen de zorgsector te ontdekken én evalueren. Daarnaast heeft hij onderzoek gedaan naar het effect van duurzaamheid op de winstgevendheid van fusies en overnames. Mede door deze ervaringen heeft hij een grote belangstelling gekregen voor M&A, wat hem ertoe leidde om te beginnen bij Aeternus. Mika is per september 2021 als analist in dienst getreden.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze Chemicals & Energy-specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Case Studies

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?