Industrial Manufacturing

Sterk toenemende transacties door opkomende innovaties

Onze maakindustrie is goed voor een vijfde van het Nederlandse BNP. Door nieuwe productietechnologieën en de verdere integratie van ICT in het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren, verandert de industrie radicaal. Industrie 4.0 (of: Smart Industry) gaat over het versterken van de industrie door maximaal gebruik te maken van de nieuwste informatietechnologie en technologische ontwikkelingen zodat industriële bedrijven efficiënter, flexibeler, kwalitatief beter en tailor-made kunnen produceren. Deze ontwikkelingen zijn al in volle gang en mede door de sterke positie van Nederland in design, systeemontwerp en logistiek biedt deze ontwikkeling veel kansen voor de industrie.

Het aantal M&A transacties in de Industrial Manufacturing zal in de komende jaren zowel nationaal als internationaal sterk toenemen, met name door de opkomende innovaties en de tendens van toenemende specialisatie. Regelmatig begeleiden we bedrijven bij overnames, maar we zijn ook actief bij het aantrekken van eigen vermogen, (her)financiering en wijziging van bestaande businessmodellen.

Wij beschikken over een Industry Team met toegewijde professionals voor opdrachtgevers in de sector Industrial Manufacturing.

Recente deals in Industrial Manufacturing

Toon meer deals

Branchekennis

EBIT-Multiple Small-Cap 2016-2022 Industrial Manufacturing

Multiples reflecteren de prijzen die betaald worden voor bedrijven binnen een bepaalde branche. Iedere twee maanden analyseren en brengen wij de multiples in beeld. Wilt u het meest recente rapport downloaden?

Industry Team Industrial Manufacturing

Geert Smets

Geert Smets

Adviseur Corporate Finance

Meer info
Adviseur Corporate Finance

Geert Smets

“Succes komt niet vanzelf. Je moet het zelf opzoeken en grijpen.”

Met  ruim 20 jaar ervaring in de bancaire sector heeft Geert talloze (financierings)trajecten met ondernemers doorlopen. “Door deze kennis en ervaring te koppelen aan de Master of Business Valuation ben ik sparringpartner voor ondernemers bij bedrijfsoverdracht of participaties.” De laatste 2 jaar werkte Geert binnen het landelijke team Acquisition Finance & Structured Lending van ING. Hier heeft hij specialistische kennis opgedaan over acquisitie financieringen en buy-outs. Sinds 2019 is Geert ingeschreven als Register Valuator (NiRV).

Hét maximale resultaat bereik je door samen het juiste doel voor ogen te hebben én met veel doorzettingsvermogen aan de slag te gaan. Het aan- of verkoopproces is enerverend. Het is ongelooflijk mooi als alle partijen tevreden kunnen terugkijken op een succesvolle afronding.”

Niek Jacobs

Niek Jacobs

Consultant Corporate Finance

Meer info
Consultant Corporate Finance

Niek Jacobs

The only way to do great work is to love what you do.

Niek is sinds oktober 2019 in dienst bij Aeternus als Consultant Corporate Finance. Daarvoor is hij 5 jaar werkzaam geweest bij de Rabobank en heeft hij als adviseur verschillende ondernemers begeleid bij het opstellen van een financial planning. Niek is na zijn studie Bedrijfseconomie op de Fontys en Finance op de Universiteit van Maastricht gestart als Trainee bij de Rabobank. In 2017 heeft hij de opleiding tot financieel planner (FFP) en in 2018 de opleiding Qualified Cash Manager (QCM) afgerond.

Niek krijgt energie door partijen met elkaar te verbinden om zo het beste resultaat te realiseren.

Bart Jagers

Bart Jagers

Senior Analist Corporate Finance

Meer info
Senior Analist Corporate Finance

Bart Jagers

“Gezamenlijk streven naar de perfecte deal.”

Bart werkt sinds november 2019 bij Aeternus Corporate Finance. Daarvoor is hij bijna 5 jaar werkzaam geweest bij een advieskantoor in Nijmegen. Hoewel Bart daar als fiscalist is gestart, kwam hij al snel tot de conclusie dat zijn passie bij corporate finance lag. In eerste instantie heeft Bart in de functie van analist kennisgemaakt met het vak en daarna heeft hij als consultant ervaring opgedaan in de begeleiding van aan- en verkooptrajecten.

Bart heeft zijn Master Fiscaal Recht behaald aan Maastricht University.

Ingmar Schmid

Ingmar Schmid

Analist Corporate Finance

Meer info
Analist Corporate Finance

Ingmar Schmid

 “Strength lies in differences, not in similarities.”

Ingmar heeft zijn master in Financial Economics behaald aan de Universiteit van Maastricht. Daarvoor heeft hij, als onderdeel van zijn bachelor studie, een semester gestudeerd aan de Simon Fraser University in Vancouver, Canada. Na stages op het gebied van Financial Risk Management bij KMPG en Corporate Banking bij NIBC Bank, ziet hij M&A als een mooie, volgende uitdaging. Ingmar is sinds eind januari 2022 in dienst als Analyst Corporate Finance.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze Industrial Manufacturing-specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Case Studies

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?