Diensten

Bedrijfsfusie

Samen krachtiger dan elk bedrijf afzonderlijk. Dat is het doel van een bedrijfsfusie. Dat het fusiebedrijf een sterkere propositie in de markt heeft dan die elk bedrijf afzonderlijk zou kunnen realiseren. Het realiseren van 1+ 1 = 3 is in de praktijk een uitdaging. Het begrip ‘fusie’ staat dicht bij het begrip ‘overname’. Vaak zullen de bedrijven namelijk niet samensmelten tot één nieuw bedrijf, maar zal het ene bedrijf het ander opslokken bij de fusie. Hoe bedrijven het beste kunnen fuseren ligt aan de specifieke situatie en aan de grootte van de te fuseren ondernemingen. Aeternus is een ervaren partij op dit gebied.

Onafhankelijk projectleider bij fusies (en overnames)

Bij een fusie werken we in het belang van de nieuwe onderneming. Onze rol in een fusie is dan ook die van onafhankelijk projectleider. In deze rol zorgen we voor een onafhankelijke waardering van de fusiebedrijven, zorgen we voor de noodzakelijke contracten en realiseren we de financiering voor het fusiebedrijf.

Het proces van de fusie

We leiden de fusiebesprekingen en zorgen voor de voortgang volgens de door Aeternus ontwikkelde ‘Roadmap Fusie’. In het fusieproces dienen de belangen van alle partijen goed te worden afgewogen. Hiervoor halen we bij de betrokkenen de onderste steen boven. Want culturele en intermenselijke verhoudingen zijn de belangrijkste succesfactoren van een fusie.

We blijven projectleider totdat de handtekening onder de overeenkomst is gezet. Dat deden we al eerder succesvol bij verschillende fusies. Ervaring genoeg dus.

Meer weten over Fusies?

Bel: +31 850517838  

Of stel hieronder uw vraag en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.


     

    Deals fusie