Een sterkere positie in de markt

Fuseren met een ander bedrijf

Samen krachtiger dan elk bedrijf afzonderlijk. Dat is het doel van een bedrijfsfusie. Het realiseren van ‘1+1 = 3’ is in de praktijk een uitdaging. Fusies zijn er in allerlei soorten en maten. Vindt er een volledige integratie plaats en gaan de bedrijven samen onder een nieuwe of bestaande merknaam verder. Of blijven beide bedrijven volledig los van elkaar opereren. Op zoek naar de synergie in zowel opbrengsten als kosten. Er is veel te doen. Aeternus is een ervaren adviseur op dit gebied.

Antwoord op uw vragen

Moet ik doorgaan of mijn bedrijf verkopen?

Wat is de waarde van de fusiebedrijven?

Een van de belangrijke vragen in een fusie om te beantwoorden: Hoeveel zijn de te fuseren bedrijven waard? Onze waarderingsspecialisten weten er raad mee. Waardering in het kader van een fusie vereist een specifieke aanpak.

Specialist in bedrijfsovernames

Culturele en persoonlijke aspecten

Naast al het rekenwerk en de juridische documentatie is bedrijfscultuur een belangrijk onderdeel. In het fusieproces dienen de belangen van alle partijen goed te worden afgewogen. Hiervoor halen we bij de betrokkenen de onderste steen boven. Want culturele aspecten en intermenselijke verhoudingen zijn de belangrijkste succesfactoren van een fusie.

Ervaren in voorbereiding op een bedrijfsovername

Aanpak van de fusie

Overweegt u een fusie? Realiseer dan dat extra aandacht vergt ten opzichte van een overname. Het samen vaststellen van de nieuwe directie van het fusiebedrijf, de analyse van de markt, investeringen en desinvesteringen, verwachte groei identificeren. Alles in de juiste volgorde. Aeternus heeft ervaring in het procesmanagement van een fusie

Ondernemers die wij hebben begeleid bij een fusie

Toon meer deals
Zicht op een hogere verkoopprijs + strategie

Onafhankelijke projectleider bij fusies

In het fusieproces zijn we onafhankelijk projectleider. We leiden de fusiebesprekingen en zorgen voor de voortgang volgens de door Aeternus ontwikkelde ‘Roadmap Fusie’. En we maken een onafhankelijke waardering van de fusiebedrijven, En natuurlijk zorgen we voor de juridische documentatie en realiseren we de financiering

We blijven projectleider totdat de handtekening onder de overeenkomst is gezet. Dat deden we al eerder succesvol bij verschillende fusies. Ervaring genoeg dus.

Aeternus. Your M&A strategist.

Ervaren in voorbereiding op een bedrijfsovername

Bewezen trackrecord

Met een team van 45 specialisten heeft Aeternus in de afgelopen 18 jaar meerdere fusies succesvol gerealiseerd in diverse branches.

Moet ik doorgaan of mijn bedrijf verkopen?

Branchekennis

Bij Aeternus werken we met gespecialiseerde branche teams die op de hoogte zijn van belangrijke ontwikkelingen in uw branche, gangbare transactieprijzen en recente deals. Dit is van belang voor zowel de waardering van de afzonderlijke bedrijven en de toekomstige strategie.

Ervaren in voorbereiding op een bedrijfsovername

Fusie specialist

Niet elke overname-adviseur kan een fusieproces leiden. Naast onze 'Roadmap Fusie' is namelijk ervaring nodig om alle aspecten die van belang zijn tijdig onder de aandacht te brengen en besluiten te nemen. Onze fusie specialisten hebben relevante ervaring op dit gebied.

Case Studies

Jong succesvol en je bedrijf verkopen

Je hebt een succesvol bedrijf opgebouwd. Blijf je zitten waar je zit en kijk je welke andere avonturen op je pad komen? Of verkoop je je bedrijf? Veel ondernemers denken daar regelmatig over na. Ook de twee jonge en succesvolle ondernemers Daniel Bloemers en Tim Florack deden dat. Zij kozen in december 2022 voor ‘the best of both worlds’. Zij verkochten een deel van hun bedrijf Cuccibu aan private equity-partij Holland Capital en samen bouwen ze verder aan hun bedrijf. Waarom maakten zij deze keuze? Samen met Geert Smets van Aeternus blikken zij terug op de deal.

Van zolderkamer naar internationale verkoop

In mei 2023 werd Pocos B.V. – een wholesale internet serviceprovider en telecomoperator in het Brabantse Son – verkocht. Aeternus vond de juiste koper, de Franse telecom operator Sewan, dankzij een gedegen analyse en voorbereiding, een uitgebreid internationaal netwerk en een strak geregisseerd overnameproces.

De zoektocht naar het beste verkoopmoment

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand
  • English