Zelf overnemen of overgenomen worden?

Een bedrijf kopen

Een succesvol bedrijf. Het dwingt u als ondernemer om continu de juiste keuzes te maken. Er staat veel op het spel. Zeker wanneer u op een beslissend strategisch kruispunt staat. Bijvoorbeeld in een consoliderende markt waarin uw concurrenten alsmaar groter worden. Wat is wijsheid: autonoom groeien of verder groeien door acquisities? Internationaal uitbreiden, zelf een vestiging in het buitenland beginnen of ter plaatse een bedrijf overnemen?

Belangrijk is dat het overnemen van een bedrijf past binnen de strategie van uw bedrijf. Een bedrijf kopen moet voor uw als ondernemer een duidelijke meerwaarde bieden boven zelf op eigen kracht groeien. Zaken als noodzakelijke snelheid van groei, internationale expansie, marktontwikkelingen en financieringsmogelijkheden spelen een rol.

Antwoord op uw vragen

Hoe bepaal ik het juiste koopmoment?

Als een bedrijf kopen een betere optie is dan autonoom groeien, is het belangrijk om te kijken of uw bedrijf er operationeel klaar voor is. Het vergt immers extra aandacht van u als koper. Hoe vindt de integratie plaats en realiseert u de doelstellingen van de overname?

Stappen in het aankoopproces

Waardering van het targetbedrijf , de financiering, onderhandelingen met de verkoper, Due Diligence en contracten. Aeternus is de adviseur in het hele proces.

Welke prijzen worden in de markt gehanteerd?

Actuele multiples geven een indicatie van de prijzen die betaald worden voor bedrijven binnen in uw branche. Maar pricing van de deal is bij elke deal anders en vergt nader onderzoek en een analyse van de onderhandelingspositie.

Gedegen voorbereiding bij aankoop bedrijf

Voor het aankopen van een bedrijf is de voorbereiding essentieel. Als ondernemer wilt u exact weten waar u aan toe bent en niets aan het toeval overlaten. Wij zoomen in op het aankoopproces en bepalen de strategie om het koopproces op de beste manier uit te voeren of hier naartoe te werken. Met onze specialistische kennis ruime ervaring en een sterk internationaal netwerk brengen we alle kansen en risico’s in kaart. Met de juiste tactiek gaan we voor het beste resultaat. Voor u als ondernemer én uw onderneming.

Juiste stappen in het koopproces

Waardering van het over te nemen bedrijf, zorgen voor een passende financiering, onderhandelingen met koper en bank, Due Diligence en contracten. Aeternus zorgt ervoor dat de juiste dingen op het juiste moment gebeuren. We blijven projectleider totdat de handtekening onder het koopcontract is gezet. Dat deden we al eerder succesvol bij meer dan 200 kooptransacties. Ervaring genoeg dus.

Wij begeleiden u gedurende het hele aankooproces. Op basis van inhoud en kwaliteit zorgen we voor de beste deal.

Aeternus. Your M&A strategist.

Bewezen trackrecord

Met een team van +35 specialisten heeft Aeternus in de afgelopen 15 jaar meer dan 600 succesvolle deals begeleid zowel nationaal als internationaal.

Branchekennis

Bij Aeternus werken we met gespecialiseerde branche teams die op de hoogte zijn van belangrijke ontwikkelingen, multiples, recente deals en actieve kopers en verkopers binnen uw branche.

Sterk internationaal netwerk

Om transacties internationaal te begeleiden heeft Aeternus via de 35 partners in M&A Worldwide toegang tot +400 M&A professionals in +35 landen.

Case Studies

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

  • English