Deal done: Dimensio
07-07-2022

DEAL DONE | Verpakkingsspecialist Dimensio neemt branchegenoot The Box over

Dimensio heeft branchegenoot The Box in Apeldoorn overgenomen. Daarmee breidt Dimensio haar portfolio verder uit als onderdeel van de groeistrategie voor de lange termijn. The Box is een specialist in blikverpakkingen en daarmee voegt Dimensio een duurzame productgroep toe aan haar productportfolio. Tony Veer zal aanblijven als CEO van The Box en samen met Dimensio doorbouwen aan een mooie gezamenlijke toekomst. Dimensio is in dit aankooptraject begeleid door Carlo Caria en Joeri Verlinden van Aeternus.

Transactie

Dimensio is een sterk groeiend verpakkingsbedrijf met een grote focus op duurzaamheid. The Box past vanwege het productassortiment erg goed bij dit thema. Caspar Jacobs, DGA van Dimensio: ‘’Wij zijn erg blij dat The Box onderdeel wordt van de Dimensio-familie. Blikverpakkingen hebben een duurzaam karakter en dat past bij de focus die wij als bedrijf hebben.’

Duurzaamheid

The Box past dus goed binnen de strategische focus op duurzaamheid die Dimensio nastreeft. Verpakkingsexpert binnen Aeternus Carlo Caria (Adviseur corporate finance) bevestigt dat ook binnen de overnamewereld duurzaamheid een belangrijk topic is. “Zo ook voor Dimensio verpakkingen die wij hebben mogen begeleiden bij de aankoop van The Box. Een aankoopstrategie waarbij duurzaamheid één van de hoofdelementen was waaraan hun ideale kandidaat moest voldoen. Bedrijven zijn er echt bewuster mee bezig.’’

Dimensio heeft medio vorig jaar ook haar nieuwe logistieke centrum geopend. Het nieuwe distributiecentrum in Almere versterkt het commitment van de organisatie aan duurzaam en circulair ondernemen. Uniek aan dit gebouw is dat het volledig gasloos functioneert waarbij warmtepompen het pand voorzien van verwarming en koeling. Het reservoir van de sprinklerinstallatie wordt gevuld door hemelwater dat vanaf het dak wordt opgevangen. Ook is een deel van het dak voorzien van 2.000 zonnepanelen waarmee het hele pand zelfvoorzienend is.

Dimensio zet vol in op zowel elektrificatie van het interne transport alsmede eigen Euro 6 vrachtwagens. Dit jaar zijn bijvoorbeeld al 12 elektrische voertuigen aangeschaft. Het pand is voorbereid om zowel de groeiambitie als het duurzaamheidsbeleid voor de komende jaren in te kunnen vullen.

’Steeds vaker zien wij het topic duurzaamheid onderdeel worden van de strategische stappen die het bedrijfsleven wenst te zetten.’’

Carlo Caria, Adviseur Corporate Finance bij Aeternus

 

Over Dimensio

Dimensio logo

Sinds de oprichting van Dimensio in 1992 is het bedrijf uitgegroeid tot een totaalleverancier in de verpakkingsindustrie. Inmiddels horen diverse bedrijven tot de familie van Dimensio, met elk een branchespecifieke expertise. Zo heeft Dimensio in de afgelopen jaren in de voedselverpakkingen grote stappen gemaakt door de overnames van Havelaar Verpakkingen, Chocapack en Global Flexibles Europe. Met D.J. Hoogstraten en Vegem Industriële verpakkingen werden er verdere stappen gezet in respectievelijk transport- en industriële verpakkingen.

Meer over Dimensio https://www.dimensio.nl/

Over The Box

The Box logo

Als verpakkingsspecialist beschikt The Box al sinds 1998 over het grootste assortiment standaard blikken in de Benelux. De onderneming is echter ook op Europees niveau actief en hebben verkoopkantoren in Groot-Brittannië en Finland. Ook blikverpakkingen op maat zijn mogelijk, bijvoorbeeld in het kader van specifieke promotieacties. De onderneming is gevestigd in Apeldoorn en zal op hetzelfde adres blijven opereren.

Meer over The Box https://thebox-blikken.nl/home

Het M&A team voor deze deal

Carlo Caria

Carlo Caria

Partner

Meer info
Partner

Carlo Caria

“The greater danger is not that our aim is too high and we miss it, but that it is too low and we hit it.”

Carlo is sinds 2013 werkzaam bij Aeternus. Vanaf januari 2021 is hij Adviseur Corporate Finance en sinds april 2023 is hij partner bij Aeternus. Hij heeft ruim 11 jaar ervaring in het begeleiden van fusies en bedrijfsovernames (aan- en verkooptrajecten), het uitvoeren van bedrijfswaarderingen en -financieringen en advisering rondom waardecreatie bij bedrijven. Carlo begeleidde de afgelopen jaren diverse nationale en internationale overnames.

Hij voltooide zijn Bachelor en Master in Finance aan de Universiteit van Maastricht en Göteborg University in Zweden.

Aeternus begeleidt ondernemers in de zoektocht naar waardecreatie, zowel vanuit groei door overnames als door het (optimaal) verzilveren van de waarde van hun eigen onderneming. Het is ontzettend intrigerend en uitdagend om ondernemers tijdens zo’n belangrijke fase van A tot Z te begeleiden.

Joeri Verlinden

Joeri Verlinden

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Joeri Verlinden

“The only way to achieve the impossible is to believe it is possible.”

Joeri heeft de masters Economics en Finance afgerond aan Tilburg University. Na zijn studie is Joeri in dienst getreden als Analyst Corporate Finance en sinds september 2022 als Manager Corporate Finance.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.
Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand