Deal done: Kappé
15-02-2024

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Kappé bij verkoop aan Schiphol

Per 1 januari 2024 verwerft Schiphol 100% van de aandelen van familieonderneming Kappé. Met de overname van de luchthavenretailer zet Schiphol een volgende stap richting de vernieuwing van het winkelaanbod op de luchthaven. 

Kappé is met meer dan driehonderd medewerkers en vijftien winkels verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van het aanbod aan parfums, cosmetica, zonnebrillen en drogisterijartikelen op Schiphol. Schiphol benadrukt dat de continuïteit van de winkels en medewerkers centraal staat en heeft de intentie om het bedrijf voort te zetten en te investeren in de winkels. Daarbij spreekt Schiphol van een “volgende stap richting de vernieuwing van het winkelaanbod op de luchthaven”.

“Met gepaste tevredenheid en trots kijk ik terug op de 36 jaar die ik leiding heb gegeven aan Kappé. De medewerkers stonden en staan voor mij altijd centraal. Hun inzet en loyaliteit hebben Kappé gemaakt tot wat het nu is: een niet weg te denken begrip op Schiphol. Ik ben blij dat we in Schiphol een partij hebben gevonden die de toekomst van medewerkers en de onderneming veiligstelt.”

Jacques Parson, eigenaar Kappé

Jacques Parson van Kappé is in dit traject begeleid door Jacques Jetten en Peter Segers van Aeternus. De transactie kwam tot stand in nauwe samenwerking met Casper Vos en Remco Dodde van Kappé en Dirk Engelen en Hans Jonkhout van Marree + Dijxhoorn Advocaten.

“Wat Jacques Parson en zijn team van de Kappé Groep heeft neergezet is uniek in Nederland. Het was een groot genoegen om Jacques Parson begeleiden in deze transactie samen met zijn MT leden Remco Dodde en Casper Vos en advocaten Dirk Engelen en Hans Jonkhout van Marree + Dijkshoorn. Ook dank aan het team van Schiphol voor de intensieve en plezierige samenwerking om dit samen tot een goed resultaat te brengen.”

Jacques Jetten, Managing Partner Aeternus

Wij wensen Kappé en Schiphol veel succes toe met hun toekomstige groeiambities.

Kappé

Kappe logo

Kappé is sinds 1950 een commerciële retailer op Schiphol en daarmee een belangrijke partner, met de volgende bekende winkelconcepten Perfumes & Cosmetics, Drugstore en Sunglasses. Kappé heeft ruim driehonderd medewerkers in dienst. Het familiebedrijf werd jaren werd geleid door Jacques Parson.

Schiphol

schiphol

Amsterdam Airport Schiphol is de grootste Nederlandse luchthaven en een belangrijke luchthaven in Europa. In 2022 reisden er 52,5 miljoen passagiers van en naar Schiphol. De luchthaven is eigendom van de Koninklijke Schiphol Group, met als aandeelhouders de Nederlandse Staat, de gemeenten Amsterdam en Rotterdam, en Groupe ADP.

Het M&A team voor deze deal

Jacques Jetten

Jacques Jetten

Managing Partner

Meer info
Managing Partner

Jacques Jetten

”Alles wat je doet, met volle overgave doen.”

Jacques is oprichter en partner van Aeternus BV. Voordat Jacques eind 2005 Aeternus startte, was hij werkzaam in managementfuncties in de bancaire sector en als financieel directeur bij een groot productiebedrijf in de metaalsector. Jacques studeerde economie aan de universiteit van Tilburg en behaalde in 2003 de titel van Register Valuator. De Register Valuator is een financieel specialist met een grondige kennis en expertise op het gebied van waardebepaling (business valuation). Jacques is betrokken geweest bij talloze nationale en internationale M&A transacties en treedt regelmatig op als deskundige in geschillen en procedures over bedrijfswaarde.

‘Ik ben het meeste bezig met onderhandelingen, zet intern de lijnen uit en controleer de voortgang. Inhoudelijk ben ik bij veel waarderingen betrokken. Daarnaast doe ik de intake met nieuwe klanten, voer acquisitiegesprekken. Een leuke mix!’

Peter Segers

Peter Segers

Senior Analyst Corporate Finance

Meer info
Senior Analyst Corporate Finance

Peter Segers

“Met plezier naar je werk gaan verdient zich terug in een goed thuiskomen.”

Peter is sinds augustus 2008 in dienst van Aeternus als Senior Analist Corporate Finance. Hiervoor was hij werkzaam als financieel manager bij een tweetal MKB bedrijven die ook internationaal actief zijn. Zijn ervaring van meer dan 25 jaar en specialisaties liggen op het gebied van controlling, kostprijzen, automatisering en gegevensanalyse. Peter heeft diverse HBO studies afgerond.

‘Ik werk bij Aeternus omdat mijn interesse uitgaat naar een specialistische financiële functie waarbij ik een adviserende rol kan vervullen. Aeternus adviseert ondernemers over overnames, waarde en financiering, kortom over toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden. De medewerkers van Aeternus zijn hoog gekwalificeerde specialisten, hierdoor kunnen we intern goed sparren en stimuleren we elkaar qua kennis.’

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand