Deal done: MohsA Huidcentrum
10-01-2024

DEAL DONE | Aeternus begeleidt MohsA Huidcentrum bij verkoop aan Bergman Clinics

MohsA Huidcentrum sluit zich aan bij het netwerk van Bergman Clinics. Met een gedeelde visie op medisch planbare zorg, breidt Bergman Clinics haar aanbod in de medisch planbare zorg in Nederland verder uit door de overname van MohsA Huidcentrum.

Aeternus begeleidde Dr. Gertruud Krekels en Dr. Simone van der Geer, eigenaren en oprichters van MohsA Huidcentrum, tijdens dit proces. Het zorgaanbod en de visie van MohsA Huidcentrum sluiten uitstekend aan bij Bergman Clinics.

“De overname van MohsA Huidcentrum sluit naadloos aan bij onze toewijding om hoogwaardige en vernieuwende medische zorg in Nederland te blijven bieden. MohsA Huidcentrum en Bergman Clinics delen de ambitie om de hoogste kwaliteit van dermatologische zorg te leveren. Deze overname zien wij als een strategische zet om onze medewerkers en patiënten meer toekomstzekerheid te bieden. Daarnaast zijn we opgetogen dat we ons na deze overname weer kunnen concentreren op onze passie, namelijk het verder verbeteren van dermatologische zorg met onze expertise en ideeën.”

Dr. Gertruud Krekels en Dr. Simone van der Geer, eigenaren en oprichters van MohsA Huidcentrum

“Net als bij MohsA Huidcentrum draait bij ons alles om de patiënt. Ook zijn beide organisaties echt vernieuwend in de medische zorg. Onze gezamenlijke toewijding aan vooruitgang en continue verbetering van de kwaliteit draagt bij een veelbelovende toekomst voor de (huid)zorg. Wij heten MohsA Huidcentrum dan ook warm welkom en zijn verheugd met de uitbreiding van onze activiteiten in Zuid-Nederland. Locatie Venray wordt onze eerste kliniek in de provincie Limburg.”

Emile van Oorschot, CEO van Bergman Clinics Nederland

MohsA Huidcentrum is in dit traject begeleid door Maurice Koopmans, Tom Soentjens en Michiel Janssen van Aeternus.

“Wij kennen Simone en Gertruud als zeer toegewijde medisch specialisten die al jaren innovatief te werk gaan om dermatologische zorg efficiënter, effectiever en hoogwaardiger te maken. Zowel op het gebied van diagnose, behandeling als opleiding. Onder de vlag van Bergman Clinics kunnen de kwaliteiten van MohsA verder uitgerold worden, zowel in nationaal als internationaal verband. Een prachtige strategische transactie waarin wij onze kennis en ervaring binnen de medisch specialistische zorg optimaal hebben kunnen inzetten.”

Tom Soentjens, Consultant Corporate Finance bij Aeternus

Wij wensen Dr. Gertruud Krekels, Dr. Simone van der Geer en Bergman Clinics veel succes in de toekomst.

Over MohsA Huidcentrum

mohsa-huidcentrum-logo

MohsA Huidcentrum is een zelfstandig behandelcentrum gespecialiseerd in de behandeling van huidkanker en overige dermatologische aandoeningen. De dermatologische specialisten van MohsA zijn voortdurend in ontwikkeling om de uiteenlopende vormen van dermatologische aandoeningen te kunnen diagnosticeren en te behandelen vanuit haar locaties in Eindhoven, Venray en Bladel. Daarnaast werkt MohsA Huidcentrum nauw samen met diverse Universitaire Ziekenhuizen in de regio.

MohsA beschikt over een groot team van dermatologen, doktersassistenten, verpleegkundigen en huidtherapeuten, die gespecialiseerd zijn in pijnloze operaties en behandelingen. Naast Topzorg op Huidkankergebied biedt MohsA ook algemene huidzorg, eczeembehandelingen, spataderbehandelingen, huidtherapie en huidverzorging.

Over Bergman Clinics

bergman_logo

Bergman Clinics is al meer dan vijfendertig jaar een vooraanstaande, inmiddels Europese, keten van focusklinieken voor planbare medische zorg. Bergman Clinics heeft meer dan zeventig focusklinieken verspreid over Nederland (onder de merknamen Bergman Clinics, Bey Clinics en Memira) en meer dan zeventig klinieken in Scandinavië (Memira). Ook heeft Bergman Clinics inmiddels meer dan tien klinieken in Duitsland. De klinieken richten zich op het aanbieden van hoogwaardige planbare medische zorg, waarbij de cliënt en de aandoening centraal staan. Door de focus op veelvoorkomende behandelingen is veel kennis en expertise opgebouwd. Bergman Clinics behoort inmiddels tot de Top-10 van meest doorverwezen zorgaanbieders in Nederland op het gebied van Bewegen, Ogen, Huid & Vaten, KNO, Vrouw, Maag & Darm en Uiterlijk.

Het M&A team voor deze deal

Maurice Koopmans

Maurice Koopmans

Partner

Meer info
Partner

Maurice Koopmans

“Quality means doing it right when no one is looking.”

Maurice (1981) werkt sinds begin 2015 als medior consultant bij Aeternus en is sinds februari 2022 partner bij Aeternus. Daarvoor is hij 8 jaar werkzaam geweest bij een middelgrote multidisciplinaire accountants- en adviesorganisatie en heeft hij als adviseur corporate finance diverse bedrijfsovername-, management buy-in/out- en adviestrajecten succesvol afgerond.

Na zijn studie Internationale bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht en aan de University of California, begon hij in 2004 zijn carrière als trainee bij een internationale retailer en werkte daarna bij één van de grootste uitzendorganisaties in Nederland als adviseur voor onder andere transport-, food- en industriële productiebedrijven. In 2007 startte Maurice bij W|VDB Corporate Finance als adviseur corporate finance.

Tom Soentjens

Tom Soentjens

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Tom Soentjens

“Werk hard voor waar je van houdt en in gelooft, dan komt het succes vanzelf.”

Tom werkt sinds begin 2021 bij Aeternus in de functie van Manager Corporate Finance. Daarvoor heeft hij 6 jaar gewerkt bij een Big Four accountantskantoor. Hier is Tom betrokken geweest bij de financiële advisering en controle van zowel internationale multinationals als het regionale midden- en kleinbedrijf.

Nadat Tom in 2010 zijn HBO Bedrijfseconomie heeft behaald is hij in 2013 afgestudeerd voor zijn Master in Finance aan de Universiteit van Tilburg. In 2019 heeft hij succesvol de theoretische en praktijkopleiding tot AA-accountant afgerond.

Michiel Janssen

Michiel Janssen

Analyst Corporate Finance

Meer info
Analyst Corporate Finance

Michiel Janssen

“It is not enough that we do our best; sometimes we must do what is required.”

Na een succesvol afgeronde bachelor Economics and Business Economics en masters Strategic Corporate Finance & Sustainable Finance aan de Universiteit Maastricht, is Michiel per 1 september 2021 aan de slag gegaan bij Aeternus als Analyst Corporate Finance.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand