Deal done: Seldenrijk
07-09-2023

DEAL DONE AUTOMOTIVE | Aeternus begeleidt nieuwe eigenaren bij aankoop Seldenrijk

Seldenrijk komt per 4 september in nieuwe handen te vallen. Met de overname zal oprichter en eigenaar Corné Seldenrijk het bedrijf overdragen aan nieuwe eigenaren Rolf Eeftink en Tamara Willems. Rolf en Tamara zijn in dit traject begeleid door Marco Akkermans en Joep Wennekers van Aeternus.

De nieuwe eigenaren Rolf en Tamara hebben een automotive trackrecord van tientallen jaren binnen de VW/Audi organisatie. Met de overname, waarbij ook de Zwolse investeerder Gert van Brummelen betrokken is, haalt de organisatie dus de nodige additionele kennis en ervaring aan boord. “De onderneming is klaar voor de volgende fase waarin een prominente rol is weggelegd voor technologie, marketing, hr en duurzaamheid”, aldus Corné.

“Deze overname zorgt voor een nieuwe impuls. Dat hierbij de eigen identiteit en cultuur van Seldenrijk behouden kan blijven, was voor mij heel erg belangrijk. De overname biedt mij daarnaast de kans om me compleet te focussen op de groei van mijn andere onderneming GTS en mijn passie voor Donkervoort.”

Corné Seldenrijk

Samen met het bestaande management en hun team zal er de komende maanden een plan ontwikkeld worden om de verdere groei van het bedrijf te ondersteunen en activiteiten uit te breiden. Rolf en Tamara kijken hier met vertrouwen naar uit.

“Seldenrijk is een fantastisch bedrijf dat heel zorgvuldig en duurzaam is grootgebracht. Gedreven door een betrokken en trots team is er een diepgaand specialisme dat onderscheidend blijft in de snel veranderende branche waarin we ons bevinden”.

Rolf Eeftink en Tamara Willems

Wij wensen de nieuwe eigenaren Rolf en Tamara veel succes bij het verder uitbouwen van dit toonaangevend bedrijf in de in- en verkoop van gebruikte auto’s.

Seldenrijk logo

Seldenrijk is sinds 2001 een toonaangevende specialist in de in- en verkoop van gebruikte auto’s. Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen er eveneens terecht voor financiering en lease. De onderneming uit Harderwijk heeft altijd meer dan 500 gebruikte auto’s op voorraad en opereert landelijk. Dankzij een jong en gedreven team van meer dan 50 medewerkers is Seldenrijk een gevestigde naam in autoland en staat het bekend als een toegankelijke en uiterst professionele partner.

> Meer over Seldenrijk

Het M&A team voor deze deal

Marco Akkermans

Marco Akkermans

Director Corporate Finance

Meer info
Director Corporate Finance

Marco Akkermans

“Soms moet je het niet moeilijker maken dan het is”

Marco is sinds april 2022 werkzaam bij Aeternus als Director Corporate Finance vanuit onze vestiging in Amsterdam. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in de accountancy en advisering van ondernemers onder andere op het gebied van bedrijfsovernames. Naast de accountantsopleiding heeft Marco Business Valuation gestudeerd aan Nyenrode en is hij ingeschreven als Register Valuator bij het NiRV. De Register Valuator is een financieel specialist met een grondige kennis en expertise op het gebied van waardebepaling (business valuation). De combinatie van ondernemerschap, accountancy en corporate finance maakt hem een zeer ervaren en veelzijdige sparringpartner en adviseur voor ondernemers.

“Doorgronden wat koper en verkoper echt willen is een belangrijk onderdeel in het proces, soms gaat het om zaken waarvan een ander niet begrijpt waarom het zo belangrijk is. De kunst is om complexe zaken terug te brengen tot de kern en moet je het niet ingewikkelder maken dan het is om elkaar te begrijpen en tot een deal te kunnen komen”.

Joep Wennekers

Joep Wennekers

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Joep Wennekers

“You play the game to win; the key is knowing what that actually means.”

Als student International Business heeft Joep alle facetten van het hedendaagse bedrijfsleven tot zich kunnen nemen. Naast de specialisatie in International Finance, hebben een uitwisseling in de Verenigde Staten en een stage bij Wilson Capital Holding in China het begrip ‘internationaal’ een extra dimensie gegeven. In 2021 rondde Joep de Master Financial Economics af aan de Radboud Universiteit. Met een studieachtergrond die balans biedt tussen corporate finance en macro-economie kijkt hij uit om theorie toe te passen in de praktijk van M&A als Manager Corporate Finance.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Recente deals Automotive

Toon meer deals

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand