Bedrijfsadviseur: advies bij een bedrijfsovername

Bedrijfsadviseur: advies bij een bedrijfsovername

Het succes van een bedrijf behouden is een grote uitdaging waar veel ondernemers voor komen te staan. Veranderende marktomstandigheden, het gebrek aan interne opvolgers of de zoektocht naar nieuwe groeimogelijkheden vragen om anticipatie op de toekomst. Een goede ondernemer gaat dan ook tijdig aan de slag met het ontwikkelen van een verkoop- of aankoopstrategie voor zijn of haar bedrijf. Daarin is het een afweging tussen het verkopen van uw bedrijf of een bedrijf aankopen om verder uit te bouwen.

Het doel van een verkoop- of aankoopstrategie is de best mogelijke deal sluiten wat waardebepaling, prijs en voorwaarden betreft. Aeternus is uw adviseur en sparringpartner. Wij verzekeren u van professionele begeleiding gedurende het proces. Met onze kennis en ervaring nemen we u aan de hand in de verkoop- of aankoopvoorbereiding, onderhandelingsgesprekken en de bedrijfsovername.

Aeternus. Your M&A strategist.

Specialist in bedrijfsovernames

Bewezen trackrecord

Met een team van 45 specialisten heeft Aeternus in de afgelopen 18 jaar meer dan 800 overnamedeals gerealiseerd, zowel nationaal als internationaal.

Moet ik doorgaan of mijn bedrijf verkopen?

Branchekennis

Bij Aeternus werken we met gespecialiseerde branche teams die op de hoogte zijn van belangrijke ontwikkelingen, multiples, recente deals en actieve kopers en verkopers binnen uw branche.

Ervaren in voorbereiding op een bedrijfsovername

Sterk internationaal netwerk

Om transacties internationaal te begeleiden heeft Aeternus via de 35 partners in M&A Worldwide toegang tot +400 M&A professionals in +35 landen.

Zicht op een hogere verkoopprijs + strategie

Advisering bij bedrijfsovername voor de best mogelijke deal

U bent van plan uw bedrijf te verkopen en wilt hierover geadviseerd worden. Wat is uw bedrijf waard en wie zal uw bedrijf aankopen? Het overnameproces is voor u onbekend terrein, waar deze en aanverwante vragen onderdeel van uitmaken. Onze overnamespecialisten brengen uw bedrijfswaarde in kaart en doen onderzoek naar de kansen en risico’s van overname.

In de onderhandelingen met potentiële kopers nemen wij de leiding.

Van de verkoopvoorbereiding tot de uiteindelijke deal geeft Aeternus u advies en geven sturing aan het traject. Lees meer over onze ondersteuning bij moeilijke beslissingen en onderhandelingen in ons artikel.

Tactische keuzes voordat ik mijn bedrijf ga verkopen

De juiste bedrijfsadviseur voor de juiste bedrijfsstrategie

Het is aan ons als overnamespecialist de taak om u als ondernemer mee te nemen in het traject van de bedrijfsovername. Uit ervaring weten wij dat bedrijfsovernames gepaard gaan met emoties, onzekerheid en moeilijke beslissingen. De juiste bedrijfsadviseur met de nodige kennis over alle stappen van het overnameproces neemt u aan de hand. Wij zijn voorbereid op de bedrijfsverkoop, brengen de waardebepaling van uw bedrijf in kaart en weten wat we kunnen verwachten in onderhandelingen. Met een heldere strategie sluiten wij een succesvolle deal.

LUISTER DE PODCAST M&A DEAL STORIES

Podcast M&A Deal Stories

In onze podcast M&A Deal Stories gaat presentator Tom Jessen van BNR in gesprek met succesvolle ondernemers uit verschillende branches. Wat is het beste verkoopmoment? Hoe hebben zij een bedrijfsovername ervaren? Weegt zelf overnemen zwaarder dan overgenomen worden? Luister en leer van hun ervaringen, valkuilen en tips voor de aankoop en verkoop van een bedrijf.

Van zolderkamer naar internationale verkoop

In mei 2023 werd Pocos B.V. – een wholesale internet serviceprovider en telecomoperator in het Brabantse Son – verkocht. Aeternus vond de juiste koper, de Franse telecom operator Sewan, dankzij een gedegen analyse en voorbereiding, een uitgebreid internationaal netwerk en een strak geregisseerd overnameproces.

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?

Antwoord op uw vragen

Uw bedrijf verkopen doet u hoogstwaarschijnlijk voor het eerst. Onze bedrijfsovername adviseur winnen kennis in over uw bedrijf, bepalen uw bedrijfswaarde en zetten hun kennis over juridische en fiscale onderwerpen in tijdens onderhandelingen. Allemaal voor de best mogelijke deal.

Een bedrijfsovername adviseur geeft advies over onder meer het wel of niet verkopen van uw bedrijf, de timing en strategische overwegingen. Niet alleen geeft een bedrijfsadviseur advies. Ook staan wij u bij in moeilijke gesprekken en bij het maken van onzekere beslissingen. Aeternus voorziet u van kennis, begeleiding en support tijdens het hele overnameproces.

Bedrijfsadviseurs met kennis over alles dat komt kijken bij het traject van verkoopvoorbereiding tot de uiteindelijke deal, zijn nodig bij een bedrijfsovername. Ook accountants, financieel adviseurs en advocaten vervullen een belangrijke rol in het overnameproces.

Bedrijfsovernames verschillen per branche, waardoor kennis over de branche waarin u actief bent cruciaal is. Aeternus werkt met verschillende brancheteams bestaande uit breed onderlegde adviseurs. Op deze manier voorzien wij u van bedrijfsovername advies op maat.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand