Deal done: EPM-Lejeune
18-01-2024

DEAL DONE | Aeternus begeleidt de fusie van EPM en Lejeune

EPM en Lejeune gaan gezamenlijk verder als het grootste elektrotechnische installatiebedrijf in Limburg. Deze fusie tussen twee vooraanstaande bedrijven uit Zuid-Limburg is een direct gevolg van de snel voortschrijdende technologische ontwikkelingen in de sector en de groeiende vraag naar geïntegreerde systemen in moderne bouwprojecten.

Aeternus heeft EPM en Lejeune met succes begeleid bij deze fusie. Bovendien is Jurre Stassen, de zoon van de huidige bedrijfsleider van EPM, Maurice Stassen, benoemd tot directeur-grootaandeelhouder. Met zijn financiële strategische achtergrond zal hij zich vooral richten op het opbouwen van de nieuwe organisatie. Daarnaast biedt de fusie het personeel de gelegenheid om zich binnen de drie huidige bedrijven verder te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de verdere groei van de nieuwe organisatie.

“In de samensmelting van EPM en Lejeune vinden we niet enkel een uitbreiding van capaciteit en diensten, maar een vereniging van visies. Dit stelt ons in staat om onze klanten een nog hogere kwaliteit van service aan te bieden en ons te vestigen als de onbetwiste leider in installatietechniek E in Limburg. Samen sterk – dat is onze belofte.”

Wil Paulus, Directeur EPM

“Deze fusie komt op een moment waarop de vraag naar kwalitatief hoogstaande en duurzame elektrotechnische installaties nog nooit zo groot was. Door het bundelen van krachten zijn we uitgerust om deze vraag te beantwoorden met een arsenaal aan geavanceerde technische oplossingen en een professioneel team dat klaarstaat om ieder project naar een hoger niveau te tillen.”

Erwin Hermans, Directeur Lejeune

EPM en Lejeune zijn in dit traject begeleid door Rob Woodford, Maartje Korten en Tim Rubenkamp van Aeternus.

“Vanaf het eerste gesprek met de drie heren was het duidelijk dat de samenvoeging van beide ondernemingen een logische stap was met veel voordelen en kansen. Wij kijken terug op een snel en efficiënt fusie traject in een zeer open en transparante familiesfeer met een aantal bijzondere momenten. Als adviseur van de drie partijen in deze transactie hebben we een mooie bijdrage mogen leveren aan de fusie en zo de ondernemingen verder bestendig te maken voor de toekomst. Wij wensen de partijen veel succes met de verdere integratie en samenwerking”

Rob Woodford, Adviseur Corporate Finance

Wij wensen EPM, Lejeune en Jurre Stassen veel succes.

EPM

logo EPM

EPM heeft inmiddels bijna 65 jaar ervaring en telt gemiddeld 70 installateurs, waarmee het bedrijf een solide positie heeft verworven in de regio Limburg. De overname van Jeurissen Elektrotechniek in Landgraaf in juni 2023 getuigt van de vastberadenheid van EPM om haar aanwezigheid in de regio te versterken en haar klanten de hoogst mogelijke kwaliteit van dienstverlening te bieden.

Lejeune

lejeune-logo

Lejeune, een familiebedrijf met meer dan 60 jaar ervaring, is een gerespecteerd bedrijf gespecialiseerd in elektrotechniek en alarmdiensten. Hun nadruk op technologische innovatie en geïntegreerde systemen heeft hen tot een betrouwbare partner gemaakt voor diverse bouwprojecten. De fusie met EPM en de daaruit voortvloeiende samenwerking zal Lejeune in staat stellen om hun klanten nog beter van dienst te zijn.

Het M&A team voor deze deal

Rob Woodford

Rob Woodford

Director Corporate Finance

Meer info
Director Corporate Finance

Rob Woodford

“Dreams and dedication are a powerful combination.”

Rob werkt sinds mei 2017 bij Aeternus. Daarvoor is hij 5 jaar werkzaam geweest bij ING als Senior Consultant Acquisition Finance & Structured Lending in Eindhoven. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het structureren en uitvoeren van complexe financieringsvraagstukken op het gebied van M&A en groeifinancieringen voor middelgrote Nederlandse ondernemingen, maar ook voor PE fondsen en informal investors.

Hij heeft zijn bachelor in International Business behaald aan de Universiteit van Tilburg en tevens een semester als exchange student aan Trinity College in Dublin gestudeerd. Nadat hij in 2007 zijn Master in Strategic Management behaald heeft is hij na zijn afstudeerstage als Corporate Finance analyst aan de slag gegaan bij CapitalMind Corporate Finance in ’s Hertogenbosch.

‘Ondernemers die een mooi bedrijf hebben opgebouwd zijn een inspiratie voor mij. Deze mensen kunnen helpen bij een kruispunt voor hun bedrijf is waar ik energie van krijg.’

Maartje Korten

Maartje Korten

Legal Manager Corporate Finance

Meer info
Legal Manager Corporate Finance

Maartje Korten

“Een reputatie bouw je niet op met toekomstige beloftes.“

Maartje is sinds november 2018 in dienst bij Aeternus als Legal Analyst Corporate Finance en is doorgegroeid naar Legal Manager Corporate Finance. Ze heeft haar bachelor Recht en Management alsook de master Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Tijdens haar studie heeft ze stage gelopen bij Boels Zanders Advocaten te Venlo en daarnaast heeft zij op Northwest University (Zuid-Afrika) verschillende vakken gevolgd op bedrijfseconomisch en juridisch gebied.

Tim Rubenkamp

Tim Rubenkamp

Analyst Corporate Finance

Meer info
Analyst Corporate Finance

Tim Rubenkamp

“A satisfied customer is the best business strategy of all.”

Na het afronden van zijn bachelor Bedrijfseconomie, heeft Tim ook zijn Master Finance aan de Universiteit van Tilburg met succes afgerond. Sinds 1 april 2022 liep hij stage bij Aeternus en per 1 januari 2023 treedt Tim in dienst als analyst corporate finance.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand