Deal done: Dick Sjabbens BV en Morrenhof-Jansen
02-11-2023

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Dick Sjabbens BV bij verkoop aan Morrenhof-Jansen

Per 1 januari 2024 wordt Installatiebedrijf Dick Sjabbens BV onderdeel van Morrenhof-Jansen. De twee familiebedrijven bundelen hun kennis en krachten om te streven naar een versterkte marktpositie.

Morrenhof-Jansen heeft momenteel zo’n 400 medewerkers en neemt nu Dick Sjabbens BV over, dat ongeveer 50 medewerkers telt. In de markt van installatiebedrijven is momenteel een consolidatie gaande. Sjabbens heeft ervoor gekozen om niet in handen te vallen van een grote nationale speler, maar juist te kiezen voor een bedrijf met dezelfde bedrijfscultuur en schaalvoordelen.

“In onze zoektocht naar een goede overnamepartner stond voor ons centraal dat we een bedrijf zochten dat bij ons past en aanvult. Onderdeel worden van Morrenhof-Jansen biedt ons die voordelen. Morrenhof-Jansen heeft zijn sporen in de afgelopen 40 jaar echt verdiend. Net als ons een mooi familiebedrijf waar wij als installatiebedrijf Dick Sjabbens goed op aansluiten. Zo kunnen we onze medewerkers meer groeimogelijkheden bieden en een goede toekomst garanderen. Daarnaast kunnen wij onze klanten nog sneller en beter bedienen, door samen te werken met andere vestigingen van Morrenhof-Jansen. En hierbij kunnen onze klanten rekenen op ons vertrouwde totaalpakket en service. Een waardevolle aanvulling.”

Arend Sjabbens, directeur installatiebedrijf Dick Sjabbens

 

‘De juiste overnamepartner vinden is een zoektocht, het gehele plaatje moet kloppen.
Vanaf de eerste kennismaking was duidelijk dat partijen over hetzelfde DNA beschikken.
Trots op deze samenvoeging van twee prachtige familiebedrijven!’

Marco Akkermans, Adviseur Corporate Finance Aeternus

De aandeelhouders van Dick Sjabbens BV.,Arend en Jaenet Sjabbens, zijn in dit traject begeleid door Marco Akkermans, Tim Duine, Joep Wennekers en Maartje Korten van Aeternus.

Wij wensen Dick Sjabbens en Morrenhof-Jansen veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

Over Installatiebedrijf Dick Sjabbens BV

Installatiebedrijf Dick Sjabbens BV

Installatiebedrijf Dick Sjabbens is in 1975 opgericht als installatiebedrijf. Een familiebedrijf met een focus op elektra en w-installaties, voor zowel nieuwbouw als renovatie. Naast het installatiebedrijf is er ook een winkel met elektronische en huishoudelijke apparatuur. Inmiddels zijn er zo’n 50 medewerkers werkzaam bij het installatiebedrijf en in de winkel.

Over Morrenhof-Jansen

Logo Morrenhof-Jansen installatiebedrijven
De afgelopen jaren heeft Morrenhof–Jansen installatiebedrijven de mogelijkheid gehad om meerdere installatiebedrijven over te nemen. Inmiddels is het familiebedrijf een middelgrote partij in de installatietechnische markt en zijn er zo’n 400 medewerkers werkzaam. De hoofdvestiging staat in Dalfsen en in Vriezenveen, Gramsbergen, Enschede en IJsselmuiden de nevenvestigingen. Morrenhof–Jansen is als totaalinstallateur onder andere gespecialiseerd in woningbouw, villabouw, utiliteitsbouw, duurzame energie, renovatie en onderhoud. Ook de 24-uurs servicedienst is een belangrijk onderdeel van het bedrijf.

Het M&A team voor deze deal

Marco Akkermans

Marco Akkermans

Director Corporate Finance

Meer info
Director Corporate Finance

Marco Akkermans

“Soms moet je het niet moeilijker maken dan het is”

Marco is sinds april 2022 werkzaam bij Aeternus als Director Corporate Finance vanuit onze vestiging in Amsterdam. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in de accountancy en advisering van ondernemers onder andere op het gebied van bedrijfsovernames. Naast de accountantsopleiding heeft Marco Business Valuation gestudeerd aan Nyenrode en is hij ingeschreven als Register Valuator bij het NiRV. De Register Valuator is een financieel specialist met een grondige kennis en expertise op het gebied van waardebepaling (business valuation). De combinatie van ondernemerschap, accountancy en corporate finance maakt hem een zeer ervaren en veelzijdige sparringpartner en adviseur voor ondernemers.

“Doorgronden wat koper en verkoper echt willen is een belangrijk onderdeel in het proces, soms gaat het om zaken waarvan een ander niet begrijpt waarom het zo belangrijk is. De kunst is om complexe zaken terug te brengen tot de kern en moet je het niet ingewikkelder maken dan het is om elkaar te begrijpen en tot een deal te kunnen komen”.

Tim Duine

Tim Duine

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Tim Duine

“Doorzetten is de kracht van succes.”

Tim is sinds januari 2018 in dienst bij Aeternus. In 2017 heeft Tim de bachelor Bedrijfseconomie behaald aan Avans Hogeschool in Breda. Na het behalen van de Bachelor is Tim in dienst getreden bij Aeternus als werkstudent.
Gedurende deze periode heeft Tim werkervaring opgedaan in het vakgebied corporate finance en gelijktijdig zijn Master in Finance afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Na het afronden van de master is Tim in dienst getreden als Analyst Corporate Finance en is hij doorgegroeid naar Manager Corporate Finance.

Joep Wennekers

Joep Wennekers

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Joep Wennekers

“You play the game to win; the key is knowing what that actually means.”

Als student International Business heeft Joep alle facetten van het hedendaagse bedrijfsleven tot zich kunnen nemen. Naast de specialisatie in International Finance, hebben een uitwisseling in de Verenigde Staten en een stage bij Wilson Capital Holding in China het begrip ‘internationaal’ een extra dimensie gegeven. In 2021 rondde Joep de Master Financial Economics af aan de Radboud Universiteit. Met een studieachtergrond die balans biedt tussen corporate finance en macro-economie kijkt hij uit om theorie toe te passen in de praktijk van M&A als Manager Corporate Finance.

Maartje Korten

Maartje Korten

Legal Manager Corporate Finance

Meer info
Legal Manager Corporate Finance

Maartje Korten

“Een reputatie bouw je niet op met toekomstige beloftes.“

Maartje is sinds november 2018 in dienst bij Aeternus als Legal Analyst Corporate Finance en is doorgegroeid naar Legal Manager Corporate Finance. Ze heeft haar bachelor Recht en Management alsook de master Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Tijdens haar studie heeft ze stage gelopen bij Boels Zanders Advocaten te Venlo en daarnaast heeft zij op Northwest University (Zuid-Afrika) verschillende vakken gevolgd op bedrijfseconomisch en juridisch gebied.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand