Deal done: JSB
16-04-2024

DEAL DONE | Aeternus begeleidt JSB bij verkoop aan Da Vinci Laboratory Solutions

Da Vinci Laboratory Solutions en JSB, beide value-added resellers van Agilent Technologies en leverancier van hoogwaardige laboratoriumapparatuur en -diensten, kondigen vandaag aan samen verder te gaan als één bedrijf, onder de naam van Da Vinci Laboratory Solutions.

Met de samenwerking van Da Vinci en JSB worden twee complementaire product- en dienstportfolio’s gebundeld, waarbij de combinatie nog beter kan voorzien in de vraag vanuit de markt. Da Vinci is vorig jaar overgenomen door investeerder Holland Capital.

Door deze krachtenbundeling versterkt Da Vinci haar positie als toonaangevende speler op het gebied van chromatografische oplossingen voor alle analytische uitdagingen. Ook versterkt Da Vinci haar internationale aanwezigheid met een kantoor in het Verenigd Koninkrijk, buiten de al bestaande internationale kantoren in India, China en Singapore. Sander Affourtit, COO van JSB, zal in zijn nieuwe rol operationeel directeur worden van Da Vinci Laboratory Solutions.

“Deze schaalvergroting levert synergie op voor beide partijen en er kan gebruik gemaakt worden van elkaars kennis en kunde waardoor extra slagkracht gegenereerd kan worden. Aangezien het productenpakket complementair is komen er via de combinatie ook meer high-end chromatografische oplossingen ter beschikking.”

Sander Affourtit, COO van JSB

Met de overname van JSB versterkt Da Vinci Laboratory Solutions haar internationale positie onder andere in het Verenigd Koninkrijk.

“Deze samenvoeging stelt ons in staat om synergiën te creëren, meer innovatieve oplossingen aan te bieden, bredere service te kunnen verlenen en beter te kunnen voorzien in de specifieke behoefte van onze klanten in diverse sectoren.”

Martijn van Raalte, CEO van Da Vinci Laboratory Solutions

JSB is in dit traject begeleid door Maurice Koopmans, Tom Soentjens en Tom Moonen van Aeternus.

“Een mooie strategische overname waarbij wij intensief samen hebben gewerkt met onze opdrachtgever en hands-on hebben ondersteund tijdens de diverse fases van het verkoopproces.

Tom Soentjens, Manager bij Aeternus

Wij wensen Joint Analytical Systems Benelux, Da Vinci Laboratory Solutions en Holland Capital heel veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

Over JSB

Sinds 2002 is JSB actief op de Benelux markt als volwaardig kennispartner in chromatografische en massaspectrometrische oplossingen. JSB is één van de grotere partners van Agilent in Nederland en voegt waarde toe op de Agilent systemen door deze systemen te integreren met aanvullende modules om zo een oplossing op maat te kunnen bieden voor klanten. JSB telt 19 medewerkers en heeft kantoren in Lelystad, Eindhoven en in de UK.

Over Da Vinci Laboratory Solutions

Da Vinci Laboratory Solutions werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van chromatografische oplossingen voor alle analytische uitdagingen vanaf monstervoorbereiding, analyse, rapportage, datamanagement, verbruiksartikelen tot en met het verlenen van technische ondersteuning. Net als JSB is Da Vinci value-added reseller van Agilent Technologies.
Da Vinci heeft kantoren in Rotterdam (HQ), Geleen, India, China en Singapore. Het bedrijf telt 50 medewerkers en biedt een uitgebreid applicatie- en testlaboratorium, een trainingsruimte en R&D-faciliteiten.

Het M&A team voor deze deal

Maurice Koopmans

Maurice Koopmans

Partner

Meer info
Partner

Maurice Koopmans

“Quality means doing it right when no one is looking.”

Maurice (1981) werkt sinds begin 2015 als medior consultant bij Aeternus en is sinds februari 2022 partner bij Aeternus. Daarvoor is hij 8 jaar werkzaam geweest bij een middelgrote multidisciplinaire accountants- en adviesorganisatie en heeft hij als adviseur corporate finance diverse bedrijfsovername-, management buy-in/out- en adviestrajecten succesvol afgerond.

Na zijn studie Internationale bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht en aan de University of California, begon hij in 2004 zijn carrière als trainee bij een internationale retailer en werkte daarna bij één van de grootste uitzendorganisaties in Nederland als adviseur voor onder andere transport-, food- en industriële productiebedrijven. In 2007 startte Maurice bij W|VDB Corporate Finance als adviseur corporate finance.

Tom Soentjens

Tom Soentjens

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Tom Soentjens

“Werk hard voor waar je van houdt en in gelooft, dan komt het succes vanzelf.”

Tom werkt sinds begin 2021 bij Aeternus in de functie van Manager Corporate Finance. Daarvoor heeft hij 6 jaar gewerkt bij een Big Four accountantskantoor. Hier is Tom betrokken geweest bij de financiële advisering en controle van zowel internationale multinationals als het regionale midden- en kleinbedrijf.

Nadat Tom in 2010 zijn HBO Bedrijfseconomie heeft behaald is hij in 2013 afgestudeerd voor zijn Master in Finance aan de Universiteit van Tilburg. In 2019 heeft hij succesvol de theoretische en praktijkopleiding tot AA-accountant afgerond.

Tom Moonen

Tom Moonen

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Tom Moonen

“Als de kans niet aanklopt, bouw een deur.”

Na zijn Master of Finance te hebben behaald aan de Middle Tennessee State University (MTSU) en een succesvolle jeugd tenniscarrière, is Tom bij Aeternus gestart als Analyst Corporate Finance. Inmiddels bekleedt hij de positie van Manager Corporate Finance.

‘Maximaliseren in alles wat ik doe is waar ik voor sta. Dit sluit perfect aan bij de missie van Aeternus; het maximaliseren van de hoogst haalbare waarde voor onze klanten.’

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand