Deal done: Sinis en DIA Groep
22-09-2023

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Sinis bij verkoop aan de DIA Groep

Per 1 september 2023 hebben de DIA Groep en Sinis de krachten gebundeld en zullen zij in nauwe samenwerking de vastgoedmarkt voorzien van advies op Elektrotechnisch- en Werktuigbouwkundig gebied.

Bas van Soest, Bart Jagers en Ingmar Schmid van Aeternus begeleidden Pieter van Grimbergen en Jeroen van Schijndel van Sinis bij de verkoop.

Eigenaar van de DIA Groep, Roy de Bruijn, heeft de aandelen overgenomen van Pieter van Grimbergen en zal samen met de andere eigenaar van Sinis Jeroen van Schijndel, vorm gaan geven aan de nieuwe organisatie.

Om een soepele integratie van beide bedrijven te bewerkstelligen, zullen Jeroen, Roy en Pieter samen de structuur opzetten. Pieter zal tijdens de integratieperiode zijn kennis, kunde en netwerk delen met en overdragen aan het nieuwe directieteam. Na verloop van tijd zal hij zijn werkzaamheden neerleggen om zich te wijden aan andere leuke dingen in zijn leven.

Roy is werktuigkundig ingenieur en de DIA Groep is onder andere een werktuigbouwkundig ingenieursbureau. Dit specialisme is ook een welkome aanvulling op de huidige werktuigbouwkundige ontwerpcapaciteit van het Sinis-team.

De continuïteit van Sinis wordt door deze aandelentransactie geborgd. Verder vullen de DIA Groep en Sinis elkaar ook aan ten aanzien van het adviseurschap op elektrotechnisch gebied.

De huidige teams van de DIA Groep en Sinis kijken met een open, positieve blik naar de toekomst en zijn ervan overtuigd dat opdrachtgevers verzekerd zullen (blijven) zijn van duurzaam, integraal, E en W advies door experts die onafhankelijk en betrouwbaar zijn en een uitstekend trackrecord hebben. Door deze samenwerking op zowel het E als W vlak is deze aandelentransactie een win-win scenario voor zowel DIA Groep als Sinis.

Wij wensen beide bedrijven heel veel succes bij de integratie en de samenwerking.

Over Sinis

Sinis Advies, Ontwerp en Implementatie is een ISO 9001 gecertificeerd technisch adviesbureau. Sinds haar oprichting in 1968, is Sinis gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen en implementeren van elektrotechnische, werktuigkundige, beveiligings- en transportinstallaties. Tevens voert Sinis inspecties van bestaande gebouwinstallaties uit.

Over DIA Groep

DIA Groep is een onafhankelijk technisch adviesbureau. Zij heeft haar dienstverlening ingericht op twee pijlers: installatieadvies en exploitatieadvies. Waar installatieadvies betrekking heeft op advisering en ontwerp rondom grootschalige renovatie of nieuwbouw van de technische gebouwinstallaties, richt het exploitatieadvies zich op het verbeterpotentieel van gebouwen.

 

Het M&A team voor deze deal

Bas van Soest

Bas van Soest

Partner

Meer info
Partner

Bas van Soest

“Ga voor alles waar je in gelooft!”

Bas is sinds april 2009 in dienst van Aeternus als Adviseur Corporate Finance en sinds november 2011 is hij partner bij Aeternus. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring als financieringsspecialist in het bankwezen. Bovendien is Bas al 15 jaar actief in het begeleiden van fusies en overnames, het uitvoeren van bedrijfswaarderingen en het verstrekken van advies over waardeverhoging voor bedrijven. Bas heeft inmiddels meer dan 100 overnametransacties succesvol begeleid in het MKB en de mid-corporate markt.

Naast zijn studie Bedrijfseconomie heeft Bas diverse relevante M&A- en valuation- opleidingen afgerond. In 2011 rondde hij de postdoctorale opleiding Executive Master of Business Valuation aan de Rotterdam Erasmus University (RSM) af. Bas is sinds 2012 Register Valuator.

‘Het is iedere keer weer een geweldige uitdaging om voor onze opdrachtgevers de beste transactie te realiseren. Je werkt met en voor boeiende specialisten en ondernemers. De diversiteit van de opdrachten  is groot en inhoudelijk is het elke keer weer een mooie uitdaging.’

Bart Jagers

Bart Jagers

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Bart Jagers

“Gezamenlijk streven naar de perfecte deal.”

Bart werkt sinds november 2019 bij Aeternus en is sinds april 2024 Manager Corporate Finance. Daarvoor is hij bijna 5 jaar werkzaam geweest bij een advieskantoor in Nijmegen. Hoewel Bart daar als fiscalist is gestart, kwam hij al snel tot de conclusie dat zijn passie bij corporate finance lag. In eerste instantie heeft Bart in de functie van analyst kennisgemaakt met het vak en daarna heeft hij als consultant ervaring opgedaan in de begeleiding van aan- en verkooptrajecten.

Bart heeft zijn Master Fiscaal Recht behaald aan Maastricht University.

Ingmar Schmid

Ingmar Schmid

Analyst Corporate Finance

Meer info
Analyst Corporate Finance

Ingmar Schmid

 “Strength lies in differences, not in similarities.”

Ingmar heeft zijn master in Financial Economics behaald aan de Universiteit van Maastricht. Daarvoor heeft hij, als onderdeel van zijn bachelor studie, een semester gestudeerd aan de Simon Fraser University in Vancouver, Canada. Na stages op het gebied van Financial Risk Management bij KMPG en Corporate Banking bij NIBC Bank, ziet hij M&A als een mooie, volgende uitdaging. Ingmar is sinds eind januari 2022 in dienst als Analyst Corporate Finance.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand