Deal done: Spuigroep
25-04-2024

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Spuigroep bij overname van Ursem Barten

Met de overname van Ursem Barten worden de merken Hyundai, Nissan en Mitsubishi toegevoegd aan het bestaande Stellantis merkportfolio bij Spuigroep. Tegelijkertijd biedt de geografische uitbreiding naar Noord-Holland veel potentie voor cross-selling voor de lease- en verhuurvloot van de Haagse onderneming. Deze deal is onder voorbehoud van goedkeuring bij de ACM.

“Met de overname krijgt Ursem Barten toegang tot het netwerk van Spuigroep met haar brede portefeuille aan mobiliteitsdiensten, wij kijken uit naar de mogelijkheden die hierdoor voor partijen ontstaan”

Pieter Ursem, CEO/directie Ursem Barten Autogroep

“We zijn verheugd met deze overname, samen met het huidige management van Ursem Barten gaan we de focus leggen op de doorontwikkeling van ‘best practices’ van de dealeractiviteiten binnen de groep ”

Leo van Beukering, CEO/directie Spuigroep

Aeternus was exclusief aankoopadviseur voor Spuigroep, het dealteam bestond uit Marco Akkermans en Joep Wennekers.

“Een prachtig voorbeeld hoe de volgende stap in de consolidatie bij autodealers werkt”

Marco Akkermans, Director bij Aeternus

Wij wensen Spuigroep met Ursem Barten veel succes toe met hun toekomstige groeiambities.

Over Spuigroep

Spuigroep B.V. is een grote totaalaanbieder op het gebied van mobiliteit. Het bedrijf is in 1949 opgericht en bestaat uit diverse werkmaatschappijen op het gebied van autoleasing, autoverhuur, autoverkoop, aanhangwagenverhuur, autoschade, exploitatie van tankstations in het Randstedelijk gebied en een automatiseringsbedrijf. In totaal werken er 1100 medewerkers verdeeld over de werkmaatschappijen: Avis Autoverhuur, Motorhuis, Achilles Brandstoffen Maatschappij, Autoschadehuis, Multilease, Boedelbak, BB&L en Flipse Automatisering. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Over Ursem Barten

Autogroep Ursem Barten is ontstaan uit een samenvoeging van twee familiebedrijven. Service en klanttevredenheid staat hoog in het vaandel met 16 vestigingen en ongeveer 200 medewerkers in Noord-Holland. Met drie sterke Aziatische merken vergroenen ze het Nederlands wagenpark drastisch. Duurzaamheid en innovatie staan dan ook centraal.

Het M&A team voor deze deal

Marco Akkermans

Marco Akkermans

Director Corporate Finance

Meer info
Director Corporate Finance

Marco Akkermans

“Soms moet je het niet moeilijker maken dan het is”

Marco is sinds april 2022 werkzaam bij Aeternus als Director Corporate Finance vanuit onze vestiging in Amsterdam. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in de accountancy en advisering van ondernemers onder andere op het gebied van bedrijfsovernames. Naast de accountantsopleiding heeft Marco Business Valuation gestudeerd aan Nyenrode en is hij ingeschreven als Register Valuator bij het NiRV. De Register Valuator is een financieel specialist met een grondige kennis en expertise op het gebied van waardebepaling (business valuation). De combinatie van ondernemerschap, accountancy en corporate finance maakt hem een zeer ervaren en veelzijdige sparringpartner en adviseur voor ondernemers.

“Doorgronden wat koper en verkoper echt willen is een belangrijk onderdeel in het proces, soms gaat het om zaken waarvan een ander niet begrijpt waarom het zo belangrijk is. De kunst is om complexe zaken terug te brengen tot de kern en moet je het niet ingewikkelder maken dan het is om elkaar te begrijpen en tot een deal te kunnen komen”.

Joep Wennekers

Joep Wennekers

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Joep Wennekers

“You play the game to win; the key is knowing what that actually means.”

Als student International Business heeft Joep alle facetten van het hedendaagse bedrijfsleven tot zich kunnen nemen. Naast de specialisatie in International Finance, hebben een uitwisseling in de Verenigde Staten en een stage bij Wilson Capital Holding in China het begrip ‘internationaal’ een extra dimensie gegeven. In 2021 rondde Joep de Master Financial Economics af aan de Radboud Universiteit. Met een studieachtergrond die balans biedt tussen corporate finance en macro-economie kijkt hij uit om theorie toe te passen in de praktijk van M&A als Manager Corporate Finance.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand