Deal done: Wepublic en SEC Newgate
14-09-2023

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Wepublic bij verkoop aan SEC Newgate

SEC Newgate wordt de nieuwe eigenaar van Wepublic, één van de grootste Nederlandse adviesbureaus in communicatie en public affairs.  Met SEC Newgate gaat Wepublic haar ambities realiseren om door te groeien en voorop te blijven lopen met haar unieke datagedreven aanpak. De huidige eigenaren van Wepublic, Maaike van Hooidonk en Mark van den Anker, behouden hun positie in het bedrijf en zullen toetreden tot de Raad van Bestuur van SEC Newgate.

Marco Akkermans, Koen van Bussel en Mika van Helden van Aeternus begeleidden Wepublic bij de verkoop.

Maaike van Hooidonk verduidelijkt hun beslissing voor de overname.

“Onze keuze voor SEC Newgate was een weloverwogen stap, aangezien zij ons optimaal kunnen ondersteunen bij het realiseren van onze ambitieuze visie. Dit met name als het gaat om verder te investeren in gespecialiseerde oplossingen voor strategisch issues management en het ontwikkelen van eigen intelligence tools.”

Maaike van Hooidonk, Wepublic.

SEC Newgate en het huidige management van Wepublic hebben een roadmap opgesteld om verdere groei en uitbreiding van activiteiten te waarborgen. Door deze deal kan Wepublic zijn unieke datagestuurde aanpak voortzetten en zijn ambities verder realiseren. Tegelijkertijd versterkt SEC Newgate haar positie in een van Europa’s sleutelmarkten en vergroot haar competentie in public affairs. Beide partijen kijken met veel vertrouwen naar de toekomst.

“We willen graag onze nieuwe collega’s van Wepublic verwelkomen, waarmee we de komende maanden en jaren nauw zullen samenwerken.”

Fiorenzo Tagliabue, CEO van SEC Newgate.

SEC Newgate, momenteel de 21e grootste communicatiegroep ter wereld en de snelst groeiende in de top 30 volgens de PRovoke 2023 Top 250-ranglijst, blijft strategische uitbreidingen nastreven. Fiorenzo Tagliabue benadrukte hun interesse in digitalisering en stakeholders management door de samenwerking met Wepublic.wepublic

Wepublic is een innovatief adviesbureau gespecialiseerd in public affairs en communicatie. Wepublic heeft kantoren in Amsterdam en Den Haag met meer dan 30 ervaren professionele adviseurs en een omzet van ongeveer € 5 miljoen. Ze helpen organisaties vertrouwen op te bouwen in de publieke arena, besluitvorming te beïnvloeden en effectief te communiceren. Door gebruik te maken van data-analyses, handige tools en op maat gemaakt strategisch advies, ondersteunen ze klanten in hun interactie met de buitenwereld.

> Meer over Wepublic

SEC Newgate - Wikipedia
SEC Newgate is een op inzichten en onderzoek gebaseerde, wereldwijde strategische communicatiegroep met hoofdkantoor in Milaan, Italië. Newgate werkt op het raakvlak van bedrijfsleven, politiek, gemeenschappen, markten en media.

> Meer over SEC Newgate 

Het M&A team voor deze deal

Marco Akkermans

Marco Akkermans

Director Corporate Finance

Meer info
Director Corporate Finance

Marco Akkermans

“Soms moet je het niet moeilijker maken dan het is”

Marco is sinds april 2022 werkzaam bij Aeternus als Director Corporate Finance vanuit onze vestiging in Amsterdam. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in de accountancy en advisering van ondernemers onder andere op het gebied van bedrijfsovernames. Naast de accountantsopleiding heeft Marco Business Valuation gestudeerd aan Nyenrode en is hij ingeschreven als Register Valuator bij het NiRV. De Register Valuator is een financieel specialist met een grondige kennis en expertise op het gebied van waardebepaling (business valuation). De combinatie van ondernemerschap, accountancy en corporate finance maakt hem een zeer ervaren en veelzijdige sparringpartner en adviseur voor ondernemers.

“Doorgronden wat koper en verkoper echt willen is een belangrijk onderdeel in het proces, soms gaat het om zaken waarvan een ander niet begrijpt waarom het zo belangrijk is. De kunst is om complexe zaken terug te brengen tot de kern en moet je het niet ingewikkelder maken dan het is om elkaar te begrijpen en tot een deal te kunnen komen”.

Koen van Bussel

Koen van Bussel

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Koen van Bussel

“Werk hard en maak het waar.”

Koen is in maart 2017 tijdens zijn studie gestart als werkstudent bij Aeternus. Na het behalen van zijn bachelor is Koen in dienst getreden in de rol van Analyst Corporate Finance. Inmiddels is Koen werkzaam als Manager corporate finance. Koen heeft Fiscale Economie en Finance gestudeerd aan Tilburg University.

Mika van Helden

Mika van Helden

Analyst Corporate Finance

Meer info
Analyst Corporate Finance

Mika van Helden

“Iedere uitdaging is een kans om te leren.”

Mika heeft de masters Strategic Corporate Finance en Marketing-Finance afgerond aan de universiteit van Maastricht. Tijdens deze studies heeft hij samengewerkt met ING en het Academisch Ziekenhuis van Maastricht om start-up bedrijven binnen de zorgsector te ontdekken én evalueren. Daarnaast heeft hij onderzoek gedaan naar het effect van duurzaamheid op de winstgevendheid van fusies en overnames. Mede door deze ervaringen heeft hij een grote belangstelling gekregen voor M&A, wat hem ertoe leidde om te beginnen bij Aeternus. Mika is per september 2021 als Analyst Corporate Finance in dienst getreden.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand