We draaiden deze zomervakantie volop door. In juli en augustus zagen we veel deals tot een succesvolle closing komen. Een rondje langs een selectie van deze zomerdeals.

Red Security | Safened

4 augustus maakten beveiligingsbedrijven RED Security en SAFENED bekend de krachten te bundelen. Door deze samenwerking krijgt het nieuwe bedrijf met 400 medewerkers een leidende marktpositie in Zuid-Nederland.

Aeternus begeleidde RED Security tijdens het traject, met een dealteam bestaande uit Jacques Jetten en Juul Ketelaars. RED Security is gevestigd in Roermond en is actief in Limburg, Brabant en Gelderland. De grotere samenwerkingspartner SAFENED (ruim 250 medewerkers) is actief in de Randstad, Brabant, Gelderland en Limburg.

Wall!Supply | Grandeco

In de laatste week van juli werd de verkoop van wandbekledingsbedrijf Wall!Supply aan zijn wereldwijde branchegenoot Grandeco Wallfashion Group beklonken.

Wall!Supply ontwerpt, produceert en verkoopt gemakkelijk te installeren trendy 3D wandbekleding producten voornamelijk via het DIY-verkoopkanaal. Het bedrijf heeft in de Europese doe-het-zelf-handel een leidende positie verworven op het gebied van 3-D wandbekleding en heeft zijn eerste trendy product lanceringen op de Noord-Amerikaanse doe-het-zelf-markt gerealiseerd. Verder is met style4walls.com ook een sterk D2C e-commerce verkoopkanaal tot stand gebracht. De Grandeco Wallfashion Group betreedt met de aankoop het 3D wandbekledingssegment en breidt hiermee haar traditioneel behang assortiment uit naar de opkomende trend categorie 3D wandbekleding.

Jacques Jetten en Rob Woodford van Aeternus begeleidden Wall!Supply bij de verkoop aan Grandeco, dat met de acquisitie doorgroeit naar een omzet van €100 miljoen.

Coppens Diervoeding | Koninklijke De Heus

19 juli werden de handtekeningen gezet onder het verkoopcontract waarmee Coppens Diervoeding in handen kwam van Koninklijke De Heus. De twee familiebedrijven bundelen hun krachten om de productie van varkens- en vleeskuikenvoeders te flexibiliseren en de aanwezige capaciteit optimaal te benutten.

De aandeelhouders van Coppens werden vanuit Aeternus bijgestaan door Eric de RuijterPatrick Cox en Koen van Bussel. Gezien de uitdagende nationale marktomstandigheden en wereldwijde kansen zagen Aeternus en Coppens in Koninklijke De Heus de beste strategische partner.

Twister

Eerder in juli begeleidde Aeternus mediabedrijf Twister Media Group bij de verkoop van een minderheidsbelang. Twister is misschien niet bij iedereen bekend, maar de programma’s waaraan het meewerkt waarschijnlijk wel. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van content en het creëren van interactie met het publiek, en deed dat onder meer voor Big Brother, het Eurovisie Songfestival, The Voice of Germany en The Voice of Switzerland.

De verkoop van de aandelen moet eigenaar Frank Vaessen en CEO Fulco Vaessen helpen bij de uitbouw van het mediabedrijf. “Ik heb de samenwerking met Aeternus als verfrissend, transparant en daadkrachtig ervaren”, blikt Vaessen terug op het dealtraject. “Met de ‘voetjes op de grond’-mentaliteit onderscheidt Aeternus zich.”

Vier audicienbedrijven

    

Bij de verkoop van een belang in vier audicienbedrijven – ook vorige maand afgerond – begeleidde Aeternus zowel de kopende als verkopende partij, vanaf de intentieovereenkomst tot en met de closing. Filos Beheer (Roel Vrijmoed) verkocht een deel van de aandelen van Stufkens Hoorcentrum, Kruytzer Horen, Gijsen Horen en ’t Beste Oor in St. Michielsgestel en Vught aan Juuno Beheer (Dennis Schreven).

De twee partijen zullen nauw met elkaar gaan samenwerken om de groep van audicienbedrijven verder te laten groeien. Vanuit Aeternus trad Bas van Soest op als adviseur en Maartje Korten als analist. Wij feliciteren beide heren met deze geslaagde transactie en wensen hen veel succes toe.

Stijllux | Renardmont

   

De Belgische Private Equity partij RENARDMONT neemt het Nederlandse bedrijf STIJLLUX over. Aeternus begeleidde Stijllux bij de verkoop aan RENARDMONT.

RENARDMONT is een Belgisch investeringsfonds voor groeibedrijven. “We hanteren de focus zoals bij private equity, maar hebben het lange termijn geduld van een holding” zegt Luc de Werdt Bestuurder van RENARDMONT. Anderhalf jaar nadat het Belgische groeifonds RENARDMONT het bedrijf DECOLINE in Pelt heeft overgenomen, is het klaar voor de volgende stap richting de Nederlandse markt. Het neemt 100% van de aandelen van STIJLLUX over. De activiteiten van STIJLLUX bestaan uit (groot)handel in en assemblage van raamdecoratie en positioneert zich als private label productiemaatschappij

“Deze overname past perfect in onze strategie om zowel organisch als via overnames verder te blijven groeien” zegt Maarten Bynens – Bestuurder van RENARDMONT.

Microfan | Stienen BE

Ten slotte de overname van Microfan door Stienen Bedrijfselektronica (BE), die in juni tot een goed einde kwam. De twee Limburgse branchegenoten en familiebedrijven bundelen hun krachten en “creëren de toekomst van dierwelzijn en stalautomatisering”, aldus Microfan-directeur Peter van Issum. “Tegelijkertijd geven wij op deze wijze invulling aan het borgen van de continuïteit van ons familiebedrijf.”

Beide bedrijven ontwikkelen besturings-, automatiserings- en klimaatsystemen voor de intensieve veehouderij. Aeternus stond Microfan bij, en zag in Stienen BE de beste koper.

De samenwerking op het vlak van ontwikkeling en schaalvergroting biedt kansen voor beide bedrijven in een sterk veranderende markt. Met name op het gebied van dierwelzijn, web-based oplossingen en datamanagement liggen grote kansen en uitdagingen voor de toekomst.