Deal done: The Coatinc Company en Verzinkerij West Brabant
13-11-2023

DEAL DONE | Aeternus begeleidt The Coatinc Company bij de aankoop van Verzinkerij West Brabant

Per 1 november wordt Verzinkerij West Brabant onderdeel van The Coatinc Company. De twee, van oorsprong familiebedrijven, bundelen hun kennis en krachten om te streven naar een nog betere dienstverlening.

Dealfoto The Coatinc Company

Verzinkerij West Brabant is groot geworden door klein te blijven. Nu is het moment gekomen dat ze een grotere jas aankrijgt. De overname luidt een nieuw tijdperk in, in de voortzetting van een uniek bedrijf met uitzonderlijke expertise. Voorlopig zal er intern en extern weinig veranderen. Wel zal de naam ‘Coatinc West Brabant’ gevoerd worden en komt er een nieuwe ervaren plantmanager. Niek van der Kade zal betrokken blijven als adviseur.

“Als vijftienjarige jongen had ik al het idee om ooit het bedrijf van mijn vader en zijn compagnon over te nemen. Sinds 1988 hebben mijn jongere broer Bob en ik samen de onderneming groot gemaakt. Door flexibel te werken, snelle levertijden te hanteren, altijd klantvriendelijk te blijven, de goede kwaliteit te leveren en ook materiaal te verzinken waar de ‘grote jongens’ een hekel aan hadden. Het contact met The Coatinc Company is altijd goed geweest. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze onderneming hier in goede handen is.”

Niek van der Kade, directeur van Verzinkerij West Brabant

“Bij The Coatinc Company kijken we continu naar verbeteringen waar onze klanten hun voordeel mee kunnen doen. Het team in West Brabant is heel flexibel en schakelt enorm snel. Dat zorgt ervoor dat we met ons totaalaanbod klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Ook kunnen we geografisch gezien alle klanten in Nederland en België nu nog beter bedienen.”

Philippe Dupont, algemeen directeur van The Coatinc Company

Onze inmiddels langjarige klant Coatinc is in dit traject begeleid door Maurice Koopmans, Lieke Janssen-Kessels, Maartje Korten en Ingmar Schmid van Aeternus.

Wij wensen The Coatinc Company veel succes bij het verbeteren van hun dienstverlening door deze toonaangevende samenwerking.

 

Over The Coatinc Company

The Coatinc Company

The Coatinc Company (TCC) is een internationale full-service dienstverlener voor de oppervlaktebehandeling van staal en metaal en is sinds 1885 actief op de markt. De wortels van het familiebedrijf van de vijfde generatie liggen in Siegen/Kreuztal (Siegerland), waar het hoofdkantoor van TCC nog steeds is gevestigd. De groep heeft in totaal 23 volledige dochterondernemingen in Duitsland, Nederland en België, die in totaal tien verschillende oppervlaktetechnologieën aanbieden. Het heeft ook een meerderheidsaandeel in een verzinkbedrijf in Tijuana (Mexico) en een verkoopbedrijf in Californië (VS). Elf andere nationale en internationale dochterondernemingen in Tsjechië, Slowakije en Turkije maken de technisch en geografisch diverse organisatie compleet. De meeste klanten komen uit de staalbouw, serieproductie en metaalverwerkende sectoren, evenals uit de energie- en auto-industrie. Alleen al in Duitsland, Nederland en België verwerkt TCC dagelijks meer dan 1.500 ton staal en heeft het bijna 2.000 mensen in dienst in acht landen, inclusief alle dochterondernemingen.

Over Verzinkerij West Brabant

Logo Verzinkerij West Brabant

Verzinkerij West Brabant is in 1968 opgericht door de heren C. van der Kade en A.W. Hordijk, die beiden afkomstig waren van Tozindo (dochteronderneming van Tomado) te Dordrecht. Al snel daarna ontdekten veel bedrijven de weg naar West Brabant. Ze zijn dan ook trots dat, al vele jaren lang, veel bedrijven uit de regio Zuid-West Nederland maar ook uit West-Vlaanderen, tot hun klantenkring behoren. In 1988 werden de beide oprichters opgevolgd door de heren Louis Klasen en Niek van der Kade. Per 1 juni 2013 is Louis Klasen na bijna 44 jaren trouwe dienst met pensioen gegaan. Tot op heden vormden de broers Niek en Bob van der Kade de directie.

Het M&A team voor deze deal

Maurice Koopmans

Maurice Koopmans

Partner

Meer info
Partner

Maurice Koopmans

“Quality means doing it right when no one is looking.”

Maurice (1981) werkt sinds begin 2015 als medior consultant bij Aeternus en is sinds februari 2022 partner bij Aeternus. Daarvoor is hij 8 jaar werkzaam geweest bij een middelgrote multidisciplinaire accountants- en adviesorganisatie en heeft hij als adviseur corporate finance diverse bedrijfsovername-, management buy-in/out- en adviestrajecten succesvol afgerond.

Na zijn studie Internationale bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht en aan de University of California, begon hij in 2004 zijn carrière als trainee bij een internationale retailer en werkte daarna bij één van de grootste uitzendorganisaties in Nederland als adviseur voor onder andere transport-, food- en industriële productiebedrijven. In 2007 startte Maurice bij W|VDB Corporate Finance als adviseur corporate finance.

Lieke Janssen

Lieke Kessels-Janssen

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Lieke Kessels-Janssen

“If you are not willing to risk the unusual, you will have to settle for the ordinary.”

Lieke heeft een financiële achtergrond met haar Master in Finance die zij heeft afgerond aan Tilburg University. Daarnaast heeft zij op McMaster University (Canada) een aantal verdiepende vakken gevolgd op het gebied van M&A en Venture Capital.

Lieke is sinds 2014 werkzaam bij Aeternus en heeft diverse (internationale) adviestrajecten succesvol ondersteund op het gebied van M&A, Debt Advisory & Value Management. Lieke is analytisch sterk, werkt gestructureerd en is toegewijd.

Maartje Korten

Maartje Korten

Legal Manager Corporate Finance

Meer info
Legal Manager Corporate Finance

Maartje Korten

“Een reputatie bouw je niet op met toekomstige beloftes.“

Maartje is sinds november 2018 in dienst bij Aeternus als Legal Analyst Corporate Finance en is doorgegroeid naar Legal Manager Corporate Finance. Ze heeft haar bachelor Recht en Management alsook de master Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Tijdens haar studie heeft ze stage gelopen bij Boels Zanders Advocaten te Venlo en daarnaast heeft zij op Northwest University (Zuid-Afrika) verschillende vakken gevolgd op bedrijfseconomisch en juridisch gebied.

Ingmar Schmid

Ingmar Schmid

Analyst Corporate Finance

Meer info
Analyst Corporate Finance

Ingmar Schmid

 “Strength lies in differences, not in similarities.”

Ingmar heeft zijn master in Financial Economics behaald aan de Universiteit van Maastricht. Daarvoor heeft hij, als onderdeel van zijn bachelor studie, een semester gestudeerd aan de Simon Fraser University in Vancouver, Canada. Na stages op het gebied van Financial Risk Management bij KMPG en Corporate Banking bij NIBC Bank, ziet hij M&A als een mooie, volgende uitdaging. Ingmar is sinds eind januari 2022 in dienst als Analyst Corporate Finance.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand