Kennisartikel
20-12-2022

Groei overnames voor 'Product as a service' (PaaS) bedrijven

Rob WoodfordRob Woodford op

Product-as-a-Service (PaaS) is een bedrijfsmodel dat klanten in staat stelt een gewenst resultaat te kopen in plaats van alleen het product dat dit resultaat oplevert. Bij PaaS wordt namelijk een fysiek product gecombineerd met een service-component, waarbij de producent eigenaar blijft van het product. 

Het PaaS-model is nog relatief weinig in gebruik wat tot gevolg heeft dat informatie nu nog vooral kwalitatief is en alle partijen moeten vertrouwen op de zekerheden die voortvloeien uit contracten. Voor investeerders is het belangrijk dat er een gedegen cash flow wordt gegenereerd die past bij het risicoprofiel dat achter het bedrijfsmodel zit.

Verhogen verkoopbaarheid door schaalvergroting

Het is van belang het businessmodel zodanig te wijzigen dat ook de waarde van het bedrijf hierdoor stijgt. Het zelf behouden en bewaken van de kerntechnologie, het niet afhankelijk zijn van enkele medewerkers en het beschikken over voldoende financieringscapaciteit voor de omschakeling naar PaaS, zijn hierbij enkele belangrijke aandachtspunten. Voorgenoemde ontwikkelingen wijzen op een noodzaak tot schaalvergroting.

‘Wanneer schaalvergroting kan worden bewerkstelligd, mag worden verwacht dat fusies en overnames in de komende jaren zich regelmatig zullen voordoen.’

PaaS bedrijven met schaalvoordelen interessant voor kopers

Partijen in de markt zullen voornamelijk hun oog laten vallen op targets waarmee schaalvoordelen kunnen worden behaald. Interesse is aanwezig in: de mogelijkheid tot kostenbesparing, het klantenbestand met bijkomende data, de mogelijkheid tot product- of platformintegratie, de systemen voor data-analyse of een combinatie van voorgaande.

M&A in PaaS

Paas overnames

Parallel met SaaS

Een parallel kan reeds worden getrokken met Software-as-a-Service (SaaS). Ook voor SaaS is een grote investering upfront benodigd en voor PaaS is software een onmisbare schakel. De aantrekkingskracht van SaaS zit hem in het businessmodel waarbij snelle duurzame groei, een constante inkomstenstroom en een hoog margepotentieel behaald kunnen worden. Transacties in de SaaS-markt groeien met ongeveer 25% jaar-op-jaarbasis waarbij Private Equity in ongeveer 50% van de gevallen is betrokken. De grote interesse van investeerders wordt vertaald in hoge multiples die uitkomen op een waarde tussen de 4 en 15 x EBITDA. Wanneer de parallel wordt getrokken, lijkt SaaS een mooie voorbode te zijn voor PaaS.

Overnamespecialist met kennis van PaaS 

Bent u benieuwd naar onze analyse van de PaaS sector, download dan ons Industry Rapport ‘Product as a Service’. Of wilt u meer weten over uw mogelijkheden voor uw eigen bedrijf? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op voor een verkennend gesprek.

Aeternus is opgericht in 2006 en heeft inmiddels meer dan 1.000 klanten begeleid, waaronder de waardering en verkoop van bedrijven. Er werken 35 corporate finance specialisten in drie vestigingen in Amsterdam, Eindhoven en Venlo.  

New call-to-action

Gerelateerde artikelen

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand