Deal done: Ubroek en Dumaco
22-11-2023

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Ubroek bij verkoop aan Dumaco

Precisie metaalbewerker Ubroek wordt onderdeel van de grootste plaatbewerker van de Benelux, Dumaco. Ubroek brengt met zijn 60 jaar ervaring specialistische expertise en kennis met zich mee, waardoor Dumaco in staat is om verder te groeien en te innoveren.

Ubroek precision in large machining deelt dezelfde visie en manier van werken als Dumaco. Het meedenken met de klant en het oprecht ontzorgen van klanten is een grote overeenkomst. Net als Dumaco biedt Ubroek enkele specialistische bewerkingen aan, zoals kotteren, carrousel draaien, slijpen, vlakslijpen, draadvonken en frezen. Beide bedrijven streven daarbij naar innovatie en continue verbetering om dezelfde hoogwaardige kwaliteit te kunnen blijven waarborgen. De samensmelting van Dumaco en Ubroek precision in large machining belooft een toekomst waarin innovatie, kwaliteit en klanttevredenheid centraal blijven staan.

“Hoewel we als zelfstandige vestiging binnen de groep blijven opereren, zullen we actief de samenwerking opzoeken met de andere vestigingen.”

John Hermans, directeur van Ubroek prcision in large machining

De reden tot verkoop is dat er geen opvolger was in het familiebedrijf. Door de 60 jaar aan ervaring is Ubroek nu een waardevolle aanvulling op de huidige zeven vestigingen van Dumaco. Door de aankoop van Ubroek haalt Dumaco expertise en specialistische kennis in huis om verdere groei en innovatie te realiseren. Ubroek waarborgt hiermee de toekomst en werkwijze van zijn medewerkers.

“Ubroek heeft zich weten te onderscheiden door de focus te leggen op het bewerken van grote afmetingen. Deze bewerkingen zijn een goede aanvulling op het aanbod van Dumaco die als one-stop-shop bekend staat voor alle metaalbewerkingen.’’

Niek Jacobs, Consultant Corporate Finance Aeternus

De directeur John Hermans van Ubroek is in dit traject begeleid door Jacques Jetten, Niek Jacobs en Ingmar Schmid van Aeternus. De transactie kwam tot stand in nauwe samenwerking met Mickey Engel en Ruben Schulpen van AKD.

Wij wensen zowel Ubroek als Dumaco veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

Over Ubroek

Logo Ubroek
Ubroek precision in large machining, opgericht in 1965 en gevestigd in Venlo, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een modern bedrijf gespecialiseerd in precisie metaalbewerking. Als toeleverancier leveren ze grote en complexe precisieonderdelen voor toonaangevende klanten uit Nederland, België en Duitsland in diverse branches, zoals de olie- en gasindustrie, de energiesector en de halfgeleiderindustrie.

Over Dumaco

Dumaco Plaatwerk | Dé specialist in metaalbewerking
Dumaco is een merk dat slechts vijf jaar bestaat, maar het heeft maar liefst 200 jaar ervaring in de wereld van metaal. Inmiddels met Ubroek erbij verdeeld over acht vestigingen in Nederland. Door het samenwerken van de vestigingen kunnen ze oplossingen bieden voor al het plaat- en buiswerk op onderdelenniveau, maar ook complete plaatwerksamenstellingen maken met de mogelijkheid voor machinale nabewerking en nabehandeling of coating. Daarnaast heeft Dumaco een volledige werkplaats voor koperbewerking en is het hoogwaardig gecertificeerd op het gebied van lassen. Dit alles maakt Dumaco de grootste plaatbewerker van de Benelux.

Het M&A team voor deze deal

Jacques Jetten

Jacques Jetten

Managing Partner

Meer info
Managing Partner

Jacques Jetten

”Alles wat je doet, met volle overgave doen.”

Jacques is oprichter en partner van Aeternus BV. Voordat Jacques eind 2005 Aeternus startte, was hij werkzaam in managementfuncties in de bancaire sector en als financieel directeur bij een groot productiebedrijf in de metaalsector. Jacques studeerde economie aan de universiteit van Tilburg en behaalde in 2003 de titel van Register Valuator. De Register Valuator is een financieel specialist met een grondige kennis en expertise op het gebied van waardebepaling (business valuation). Jacques is betrokken geweest bij talloze nationale en internationale M&A transacties en treedt regelmatig op als deskundige in geschillen en procedures over bedrijfswaarde.

‘Ik ben het meeste bezig met onderhandelingen, zet intern de lijnen uit en controleer de voortgang. Inhoudelijk ben ik bij veel waarderingen betrokken. Daarnaast doe ik de intake met nieuwe klanten, voer acquisitiegesprekken. Een leuke mix!’

Niek Jacobs

Niek Jacobs

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Niek Jacobs

The only way to do great work is to love what you do.

Niek is sinds oktober 2019 in dienst bij Aeternus als Senior Manager Corporate Finance. Daarvoor is hij 5 jaar werkzaam geweest bij de Rabobank en heeft hij als adviseur verschillende ondernemers begeleid bij het opstellen van een financial planning. Niek is na zijn studie Bedrijfseconomie op de Fontys en Finance op de Universiteit van Maastricht gestart als Trainee bij de Rabobank. In 2017 heeft hij de opleiding tot financieel planner (FFP) en in 2018 de opleiding Qualified Cash Manager (QCM) afgerond.

Niek krijgt energie door partijen met elkaar te verbinden om zo het beste resultaat te realiseren.

Ingmar Schmid

Ingmar Schmid

Analyst Corporate Finance

Meer info
Analyst Corporate Finance

Ingmar Schmid

 “Strength lies in differences, not in similarities.”

Ingmar heeft zijn master in Financial Economics behaald aan de Universiteit van Maastricht. Daarvoor heeft hij, als onderdeel van zijn bachelor studie, een semester gestudeerd aan de Simon Fraser University in Vancouver, Canada. Na stages op het gebied van Financial Risk Management bij KMPG en Corporate Banking bij NIBC Bank, ziet hij M&A als een mooie, volgende uitdaging. Ingmar is sinds eind januari 2022 in dienst als Analyst Corporate Finance.

Maartje Korten

Maartje Korten

Legal Manager Corporate Finance

Meer info
Legal Manager Corporate Finance

Maartje Korten

“Een reputatie bouw je niet op met toekomstige beloftes.“

Maartje is sinds november 2018 in dienst bij Aeternus als Legal Analyst Corporate Finance en is doorgegroeid naar Legal Manager Corporate Finance. Ze heeft haar bachelor Recht en Management alsook de master Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Tijdens haar studie heeft ze stage gelopen bij Boels Zanders Advocaten te Venlo en daarnaast heeft zij op Northwest University (Zuid-Afrika) verschillende vakken gevolgd op bedrijfseconomisch en juridisch gebied.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand