Zelf overnemen of overgenomen worden

Soms begeeft een bedrijf zich op een kruispunt. Bijvoorbeeld in een markt die verder consolideert en waarin concurrenten groter worden. De vraag is wat dan de beste keuze is: nu verkopen, omdat investeringen in het eigen bedrijf minder rendabel worden óf moet u zelf een bedrijf overnemen om de gewenste schaalgrootte te krijgen?

Branchekennis onmisbaar in keuze verkopen of aankopen

Als u als ondernemer hierover nadenkt, zoekt u naar de juiste M&A-partner. Iemand die uw business begrijpt. Weet hoe verdienmodellen in uw branche in elkaar zitten. Kopende en verkopende partijen in binnen- en buitenland kent. Risico’s en kansen op de juiste manier kan wegen.

Dat lukt alleen als een M&A adviseur ook branche kennis heeft. Daarom bouwen we elke dag aan kwalitatieve en kwantitatieve informatie van branches. Hierdoor kennen we de juiste (inter)nationale marktpartijen voor wie uw bedrijf interessant is. Weten we de onderhandelingspunten op de juiste manier in te schatten. Voor een optimaal resultaat om samen met u een succesvolle transactie te realiseren.

Brancherapporten

Bekijk in onze kennisbibliotheek de brancherapporten die onze branche teams samengesteld hebben. Doe er uw voordeel mee en zie het als een bron van inspiratie om met uw bedrijf kansen te benutten en in te spelen op de laatste trends binnen uw branche.

Brancheteams

Bij Aeternus werken we met brancheteams met elk hun eigen specialisatie. De teams zijn uitstekend op de hoogte van wat er speelt in uw branche of bedrijfstak en kennen de belangrijkste marktpartijen. Hiervoor doen ze deskresearch, hebben ze contact met collega’s in de internationale netwerken en onderhouden ze contacten met allerlei marktpartijen en branche-organisaties. Klik hieronder voor branche informatie, onze branche specialisten en deals die wij hebben gedaan in uw branche.

Agribusiness & Food

Meer informatie

Chemicals & Energy

Meer informatie

Logistics & Transportation

Meer informatie

Consumer
products

Meer informatie

Technology, Media and Telecom

Meer informatie

Automotive

Meer informatie

Healthcare & Life Sciences

Meer informatie

Construction & Real Estate

Meer informatie

Paper & Packaging

Meer informatie

Recycling

Meer informatie

Business Services

Meer informatie

Industrial & Manufacturing

Meer informatie