Deal done: Transflexion
18-01-2024

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Transflexion bij verkoop aan Logistic Force

Transflexion is op 28 december overgenomen door Logistic Force, een full-service HR-dienstverlener binnen de transport en logistiek. Middels deze overname versterkt Logistic Force haar commerciële dekking in Zuid- en Midden-Limburg. Gezamenlijk verwachten beide partijen een sterke marktpositie te ontwikkelen in de regio die gekenmerkt wordt door haar gunstige grensligging.

Transflexion biedt dagelijks flexkrachten (hoofdzakelijk vrachtwagenchauffeurs) en opleidingen in de transportsector aan in Zuid- en Midden Limburg; een omgeving waarin Logistic Force tot voor kort ondervertegenwoordigd was. Door deze krachtenbundeling ziet Logistic Force de groeikansen om haar dienstverlening uit te breiden.

“Bij Logistic Force is Transflexion in goede handen, zo garanderen we niet alleen de beste kwaliteit, maar ook een duurzame toekomst voor onze klanten.”

André Smeets, voormalig directeur en eigenaar van Transflexion

“De overname van Transflexion is een mooie kroon op een succesvol 2023. Wij zien groeikansen om onze dienstverlening verder uit te breiden. Door de krachtenbundeling versterken we elkaars expertise en benutten we optimaal de economische kansen in deze regio.”

Martin van Dijk, CEO Logistic Force

Voormalig directeur en eigenaar van Transflexion André Smeets is in dit traject begeleid door Bert Schaareman, Mika van Helden, Tim Brekelmans en Maartje Korten van Aeternus.

“De strategische match voor de teams en klanten van Transflexion en Logistic Force blijkt ook uit de soepele wijze waarop deze overname tot stand is gekomen.”

Bert Schaareman, Advisor Corporate Finance Aeternus

Wij wensen zowel Logistic Force als Transflexion veel succes.

Over Transflexion

Logo Transflexion
Transflexion, uitzendbureau voor de transportsector en gespecialiseerd in 24-uurs chauffeursdiensten, is opgericht in 2005 en is gevestigd in Echt. Voor de verschillende opdrachtgevers zijn dagelijks chauffeurs aan het werk of worden rijopleidingen verzorgd voor kandidaat-vrachtwagenchauffeurs.

Over Logistic Force

logo Logistic Force
Logistic Force biedt de combinatie van uitzenden, opleidingen en recruitment aan en is gespecialiseerd in transport en logistiek. De fullservice HR-dienstverlener, met de ambitie om toonaangevend marktleider in de Benelux te worden, heeft met de geografische spreiding van 28 vestigingen een landelijk sterke infrastructuur om haar klanten te ontzorgen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa € 120 miljoen euro en heeft dagelijks zo’n 2400 uitzendkrachten aan het werk bij bedrijven in heel Nederland.

Het M&A team voor deze deal

Bert Schaareman

Bert Schaareman

Partner

Meer info
Partner

Bert Schaareman

“Het is niet de grootte van het bedrijf dat telt, het is de grootte van de droom.”

Na bijna 12 jaar als zakelijk accountmanager in het bankwezen heeft Bert van 2011 tot en met augustus 2018 bij Aeternus gewerkt als Hoofd Valuation. Vervolgens heeft hij tot en met april 2023 voor EY Strategy and Transactions de waarderingspraktijk in Eindhoven opnieuw opgezet en uitgebouwd. Per 1 mei 2023 is Bert terug bij Aeternus, als partner, waarbij hij verantwoordelijk is voor de waarderingspraktijk en voor klantprojecten.

Bert is verder gekozen tot Business Valuator van het Jaar 2020 en heeft een cum laude Master in Finance en een Master in Business Valuation. Als Register Valuator is hij aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NiRV) waar hij ook lid is van de Toelatingscommissie en Raad van Tucht.

Mika van Helden

Mika van Helden

Analyst Corporate Finance

Meer info
Analyst Corporate Finance

Mika van Helden

“Iedere uitdaging is een kans om te leren.”

Mika heeft de masters Strategic Corporate Finance en Marketing-Finance afgerond aan de universiteit van Maastricht. Tijdens deze studies heeft hij samengewerkt met ING en het Academisch Ziekenhuis van Maastricht om start-up bedrijven binnen de zorgsector te ontdekken én evalueren. Daarnaast heeft hij onderzoek gedaan naar het effect van duurzaamheid op de winstgevendheid van fusies en overnames. Mede door deze ervaringen heeft hij een grote belangstelling gekregen voor M&A, wat hem ertoe leidde om te beginnen bij Aeternus. Mika is per september 2021 als Analyst Corporate Finance in dienst getreden.

Tim Brekelmans

Analyst Corporate Finance

Meer info
Analyst Corporate Finance

Tim Brekelmans

“It is not about ideas. It is about making ideas happen.”

Na het afronden van zijn bachelor Bedrijfseconomie, heeft Tim ook de masters Finance en Strategic Management behaald aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens zijn bachelor heeft Tim stage gelopen binnen de finance afdeling van Heineken. Sinds 1 mei 2023 is Tim in dienst getreden als analyst Corporate Finance.

 

Maartje Korten

Maartje Korten

Legal Manager Corporate Finance

Meer info
Legal Manager Corporate Finance

Maartje Korten

“Een reputatie bouw je niet op met toekomstige beloftes.“

Maartje is sinds november 2018 in dienst bij Aeternus als Legal Analyst Corporate Finance en is doorgegroeid naar Legal Manager Corporate Finance. Ze heeft haar bachelor Recht en Management alsook de master Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Tijdens haar studie heeft ze stage gelopen bij Boels Zanders Advocaten te Venlo en daarnaast heeft zij op Northwest University (Zuid-Afrika) verschillende vakken gevolgd op bedrijfseconomisch en juridisch gebied.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand