Deal done: VIA Logistics Professionals
16-04-2024

DEAL DONE | Aeternus begeleidt VIA Logistics Professionals bij verkoop aan Logistic Force

Op 11 april 2024 is recruitmentbureau VIA Logistics Professionals (VIA) overgenomen door Logistic Force die samen met PE-partij FIELDS Group een buy-and-build strategie nastreeft. Met deze overname versterkt Logistic Force haar positie als toonaangevend HR-dienstverlener. Na afronding van het valuemanagementtraject verkoopvoorbereiding, heeft Aeternus ook het dealteam mogen samenstellen voor de daadwerkelijke verkoop.

De activiteiten van VIA verbreden het dienstenaanbod van Logistic Force, die via deze overname een brug slaat naar functies in het hogere management. Gezamenlijk verwachten beide ondernemingen de komende jaren verder hun marktaandeel te kunnen vergroten. De overname van VIA past naadloos in de groeiambitie van Logistic Force om in de Benelux toonaangevend marktleider in de transport en logistiek te worden. Het merk VIA Logistics Professionals blijft bestaan en gaat opereren onder de paraplu van Logistic Force. De activiteiten van Logistic Force Recruit (het huidige recruitment label van Logistic Force) worden daarbij geïntegreerd in het VIA-label.

“De overname van VIA geeft ons toegang tot het bemiddelen van hogere kantoorfuncties en zzp’ers, daar waar Logistic Force zich voornamelijk concentreert op het leveren van chauffeurs & personeel voor op de logistieke werkvloer. Beide ondernemingen vullen elkaar perfect aan: VIA brengt ons toegang tot een nieuw segment en Logistic Force biedt de faciliteiten om VIA versneld te laten groeien binnen haar landelijke infrastructuur en klantenportfolio”

Martin van Dijk, CEO van Logistic Force

VIA Logistics Professionals heeft een sterke naam in de logistieke sector en maakte de afgelopen jaren een gezonde groei door. De komende jaren verwacht men deze groei in samenwerking met Logistic Force door te trekken.

“Samen met Logistic Force verwachten we de komende jaren het VIA-label versneld geografisch uit te kunnen breiden in de voor ons relevante regio’s. Via deze samenwerking zullen we onder andere toegang krijgen tot een netwerk van marktpartijen waar wij momenteel zelf nog niet aanwezig zijn. Dit biedt directe mogelijkheden voor verdere groei en ontwikkeling van de VIA-activiteiten. We hopen daarnaast via ons reeds opgebouwde eigen netwerk ook een steentje bij te kunnen dragen aan de groeiambities van Logistic Force.”

Directie van VIA Logistics Professionals

VIA Logistics is in dit traject begeleid door Lieke Kessels-Janssen, Maartje Korten en Mika van Helden van Aeternus.

“VIA neemt met haar sterke naam een unieke positie in Nederland in als specialist in het bemiddelen van hogere (management)functies binnen de logistieke- en supply chain sector. Het was een waar genoegen om nauw samen te werken met VIA, Logistic Force, FIELDS Group, en alle andere betrokken partijen en adviseurs om deze overname succesvol af te ronden. We zijn ervan overtuigd dat deze overname zal bijdragen aan verdere groei voor zowel VIA als Logistic Force, door middel van geografische expansie en verbreding van hun dienstenaanbod. We wensen VIA en Logistic Force veel succes met hun gezamenlijke groeiambities.”

Lieke Kessels-Janssen, Manager bij Aeternus

Wij wensen VIA Logistics Professionals, Logistic Force en FIELDS Group veel succes toe met hun toekomstige groeiambities.

Over VIA Logistics Professionals

VIA Logistics Professionals (VIA) levert dienstverlening rond werving & selectie, detachering, zzp-bemiddeling en het faciliteren van opleidingstrajecten (onder het label VIA Academy) voor hoogopgeleide professionals in de logistiek. Het bedrijf is opgericht in 1997 en heeft een jaaromzet van ca. € 6 miljoen. Opdrachtgevers zien VIA als een waardevolle sparringpartner en adviseur op het gebied van human capital. Dit resulteert in een loyaal klantenbestand en een database van 17.000+ kandidaten. De onderneming is gevestigd in Venlo en Tilburg.

Over Logistic Force

Logistic Force bestaat ruim 15 jaar en biedt de combinatie van uitzenden, opleidingen en recruitment aan en is gespecialiseerd in transport en logistiek. Als toonaangevend HR-dienstverlener in de Benelux, heeft Logistic Force met een geografische spreiding van 28 vestigingen, een landelijk sterke infrastructuur om haar klanten te ontzorgen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa € 120 miljoen en heeft dagelijks zo’n 2400 uitzendkrachten aan het werk bij bedrijven in heel Nederland.

Het M&A team voor deze deal

Lieke Janssen

Lieke Kessels-Janssen

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Lieke Kessels-Janssen

“If you are not willing to risk the unusual, you will have to settle for the ordinary.”

Lieke heeft een financiële achtergrond met haar Master in Finance die zij heeft afgerond aan Tilburg University. Daarnaast heeft zij op McMaster University (Canada) een aantal verdiepende vakken gevolgd op het gebied van M&A en Venture Capital.

Lieke is sinds 2014 werkzaam bij Aeternus en heeft diverse (internationale) adviestrajecten succesvol ondersteund op het gebied van M&A, Debt Advisory & Value Management. Lieke is analytisch sterk, werkt gestructureerd en is toegewijd.

Maartje Korten

Maartje Korten

Legal Manager Corporate Finance

Meer info
Legal Manager Corporate Finance

Maartje Korten

“Een reputatie bouw je niet op met toekomstige beloftes.“

Maartje is sinds november 2018 in dienst bij Aeternus als Legal Analyst Corporate Finance en is doorgegroeid naar Legal Manager Corporate Finance. Ze heeft haar bachelor Recht en Management alsook de master Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Tijdens haar studie heeft ze stage gelopen bij Boels Zanders Advocaten te Venlo en daarnaast heeft zij op Northwest University (Zuid-Afrika) verschillende vakken gevolgd op bedrijfseconomisch en juridisch gebied.

Mika van Helden

Mika van Helden

Analyst Corporate Finance

Meer info
Analyst Corporate Finance

Mika van Helden

“Iedere uitdaging is een kans om te leren.”

Mika heeft de masters Strategic Corporate Finance en Marketing-Finance afgerond aan de universiteit van Maastricht. Tijdens deze studies heeft hij samengewerkt met ING en het Academisch Ziekenhuis van Maastricht om start-up bedrijven binnen de zorgsector te ontdekken én evalueren. Daarnaast heeft hij onderzoek gedaan naar het effect van duurzaamheid op de winstgevendheid van fusies en overnames. Mede door deze ervaringen heeft hij een grote belangstelling gekregen voor M&A, wat hem ertoe leidde om te beginnen bij Aeternus. Mika is per september 2021 als Analyst Corporate Finance in dienst getreden.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand