Deal done: SAM Precision
09-02-2024

DEAL DONE | Aeternus begeleidt SAM Precision bij verkoop aan de Dumaco Group

SAM Precision sluit zich aan bij het netwerk van de Dumaco Group. Met ruim 35 jaar ervaring haalt Dumaco Group extra kennis in huis. Dit verrijkt het aanbod en maakt Dumaco Group een nóg sterkere speler in de sector.

Myrle Zegers-Brunsman, directeur van SAM Precision, zal het bedrijf gaan leiden. Op die manier wordt continuïteit van het bedrijf gewaarborgd en werkgelegenheid uitgebouwd. Dit biedt volgens Theo Zegers, oprichter van SAM Precision, zekerheid naar de toekomst voor het personeel. Ook zijn de kennis van frezen en het draaien van fijnmechanische componenten een welkome toevoeging voor Dumaco. Dumaco was al de grootste plaatbewerker van de Benelux en laat met trots zien ook vooruitstrevend te zijn in de high tech machining onder de Nederlandse verspaningsbedrijven.

“Ik verheug me erop om samen met de groep en ons team te bouwen aan de toekomst van SAM Precision binnen de Dumaco Groep. Kansen in overvloed!”

Myrle Zegers-Brunsman, directeur van SAM Precision

 “De specialistische vakexpertise van SAM Precision, tilt het dienstenaanbod van bewerkingen bij Dumaco naar een volgend niveau. Bij SAM Precision frezen en draaien ze namelijk fijnmechanische onderdelen. Dit gaat om zeer hoogwaardige verspaningsonderdelen op het allerhoogste niveau, ultraprecies en met een hoge nauwkeurigheid. Daarmee zijn zij toeleverancier in o.a. de ruimtevaart, de medische industrie en de semiconductor industrie. Onze klanten gaan profiteren van een completer aanbod, waarmee we een integrale leverancier in metaalbewerkingen zijn. Met SAM Precision in onze groep is unieke kennis en kunde toegevoegd, wat ons innovatieve karakter onderstreept. Het is voor ons een enorme verrijking, dat we nu doorgewinterde en hoogwaardige expertise in fijne bewerkingen kunnen aanbieden.

Edwin Voermans, CEO van Dumaco Group

SAM Precision is in dit traject begeleid door Geert Smets, Koen van Bussel en Bart Jagers van Aeternus.

“SAM Precision is het perfecte voorbeeld waar passie én vakmanschap samenkomen. Een groot compliment voor Theo en Myrle Zegers”.

“Dankzij onze jarenlange ervaring in de metaalindustrie zijn we er in geslaagd de juiste koper te selecteren. Voor Theo Zegers was het kunnen benutten van de kansen in de markt én behoud van de cultuur een belangrijke voorwaarde. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking een bijdrage levert aan een sterkere toeleverketen.”

Geert Smets, Director Corporate Finance bij Aeternus

Wij wensen SAM Precision en Dumaco Group heel veel succes in de toekomst.

Over SAM Precision

Logo SAM Precision

SAM Precision heeft een gepassioneerd team met een enorme drive voor innovatie en high tech machining. SAM Precision is een familiebedrijf dat in 40 jaar uitgegroeid is tot een technologisch hoogwaardig bedrijf met persoonlijke touch, dat door middel van vooruitstrevende high tech machining een toppositie onder de Nederlandse verspaningsbedrijven heeft verworven.

Over Dumaco

Logo Dumaco

Vandaag de dag staat de Dumaco Groep bekend als een toonaangevende specialist op het gebied van metaalbewerking, (staal) constructies en machinebouw. De kracht van Dumaco zit hem in het samenwerken van de verschillende vestigingen waardoor ze voor alle bewerkingen en metaalsoorten een specialist in huis hebben. Elk van de negen vestigingen heeft zo zijn eigen specialisatie. Daarnaast biedt de bestelportal van de plaatwerker de mogelijkheid om snel en gemakkelijk laser gesneden onderdelen te bestellen.

Het M&A team voor deze deal

Geert Smets

Geert Smets

Director Corporate Finance

Meer info
Director Corporate Finance

Geert Smets

“Succes komt niet vanzelf. Je moet het zelf opzoeken en grijpen.”

Met ruim 20 jaar ervaring in de bancaire sector heeft Geert talloze (financierings)trajecten met ondernemers doorlopen. “Door deze kennis en ervaring te koppelen aan de Master of Business Valuation ben ik sparringpartner voor ondernemers bij bedrijfsoverdracht of participaties.” De laatste 2 jaar werkte Geert binnen het landelijke team Acquisition Finance & Structured Lending van ING. Hier heeft hij specialistische kennis opgedaan over acquisitie financieringen en buy-outs. Sinds 2019 is Geert ingeschreven als Register Valuator (NiRV).

Hét maximale resultaat bereik je door samen het juiste doel voor ogen te hebben én met veel doorzettingsvermogen aan de slag te gaan. Het aan- of verkoopproces is enerverend. Het is ongelooflijk mooi als alle partijen tevreden kunnen terugkijken op een succesvolle afronding.”

Koen van Bussel

Koen van Bussel

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Koen van Bussel

“Werk hard en maak het waar.”

Koen is in maart 2017 tijdens zijn studie gestart als werkstudent bij Aeternus. Na het behalen van zijn bachelor is Koen in dienst getreden in de rol van Analyst Corporate Finance. Inmiddels is Koen werkzaam als Manager corporate finance. Koen heeft Fiscale Economie en Finance gestudeerd aan Tilburg University.

Bart Jagers

Bart Jagers

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Bart Jagers

“Gezamenlijk streven naar de perfecte deal.”

Bart werkt sinds november 2019 bij Aeternus en is sinds april 2024 Manager Corporate Finance. Daarvoor is hij bijna 5 jaar werkzaam geweest bij een advieskantoor in Nijmegen. Hoewel Bart daar als fiscalist is gestart, kwam hij al snel tot de conclusie dat zijn passie bij corporate finance lag. In eerste instantie heeft Bart in de functie van analyst kennisgemaakt met het vak en daarna heeft hij als consultant ervaring opgedaan in de begeleiding van aan- en verkooptrajecten.

Bart heeft zijn Master Fiscaal Recht behaald aan Maastricht University.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand