Prime Dental Alliance (PDA) neemt vier orthodontiepraktijken over in Brabant en Limburg. De goedlopende praktijken gelegen in Geldrop, Deurne, Weert en Vught hebben een uitstekende reputatie, in de loop der jaren zorgvuldig opgebouwd door Orthodontisten Roger Diels en Floris van Ruyven.

Belangrijke elementen bij de keuze voor PDA waren de voorwaarden voor een constructieve overdrachtsperiode en het behoud van de eigen identiteit van en continuïteit voor de praktijken. Voor PDA is de overname een strategische aanvulling op hun acquisitiestrategie die de komende jaren wordt voortgezet.

Partner | Advisor Corporate Finance bij Aeternus, Bas van Soest: ‘Aeternus kwam met de heren Diels en Van Ruyven in contact omdat zij zich aan het beraden waren over hun toekomst. Na constructief overleg en verschillende strategiesessies met Aeternus werd besloten om de praktijken te gaan verkopen. Tijdens het proces waren er een aantal potentiële gegadigden, waarbij na een zorgvuldig transactieproces PDA de uiteindelijke koper werd.’

De directeuren, tevens aandeelhouders van de orthodontiepraktijken, de heren Diels en Van Ruyven, zijn in dit traject begeleid door Bas van Soest en Niek Jacobs van Aeternus. Naast Aeternus werden de verkopers juridisch bijgestaan door Mickey Engel en Ruben Schulpen van AKD en fiscaal / accountancy door Sander van der Laken van MFL accountants & fiscalisten.

Aeternus feliciteert beide verkopers en PDA met de succesvolle overname en wenst hen veel succes voor de toekomst.

Over Prime Dental Alliance

Prime Dental Alliance is een alliantie voor en door tandartsen. Als lid van de alliantie profiteer je van meer focus, meer kennis en meer zekerheid. Al meer dan 20 tandartsen en 5 orthodontiepraktijken verspreid door heel Nederland zijn reeds aangesloten.

Meer over Prime Dental Alliance: https://www.primedentalalliance.com/

Over de orthodontiepraktijken

Orthodontistenpraktijk Weert, Orthodontiepraktijk Diels, Orthodontistenpraktijk Deurne en Ortho praktijk Geldrop hebben gezamenlijk meer dan 35 fte in dienst. De praktijken blijven na de overname door Prime Dental Alliance actief onder hun eigen naam.

Meer over Orthodontistenpraktijk Weert: https://orthoweert.nl/

Meer over Orthodontiepraktijk Diels: https://www.orthovught.nl/

Meer over Orthodontistenpraktijk Deurne: https://orthodeurne.nl/

Meer over Ortho praktijk Geldrop: https://orthogeldrop.nl/