Deal done for
AGEL adviseurs

Aeternus begeleidt AGEL adviseurs bij verkoop aan Canadese multinational Stantec

Internationaal ingenieursbureau Stantec breidt de capaciteiten op de Nederlandse markt uit met de acquisitie van multidisciplinair adviesbureau AGEL adviseurs (AGEL) uit Oosterhout. Aeternus begeleidde AGEL adviseurs bij de totstandkoming van deze transactie.

Met de toevoeging van de kennis en kunde van de 75 medewerkers van AGEL op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, infra, bouw, geodesie en omgeving- en milieuonderzoek, zet Stantec een belangrijke stap in haar Nederlandse groeiambities.

“Het samengaan met AGEL is een waardevolle uitbreiding van Stantec’s aanbod voor de Nederlandse markt. De focus op Zuidwest-Nederland en het type organisaties waar AGEL mee en voor werkt, sluiten naadloos aan op het werkgebied van Stantec en onze plannen voor groei de komende jaren,“ aldus Pieter van der Zwet, Regional Leader Continental Europe bij Stantec. “Het samengaan versterkt onze positie voor verdere, gezamenlijke groei, met een breder dienstenpakket voor onze klanten in deze regio en de rest van het land.”

“Onze organisatie was na jaren van groei klaar voor de volgende stap in de ontwikkeling. In Stantec hebben we een partner gevonden die ons de mogelijkheid geeft om verder te groeien en meer toegevoegde waarde aan onze klanten te bieden door een uitgebreider pakket aan diensten. Samen worden we een echt landelijk opererend bureau, gesteund door expertise van over de hele wereld,” zegt Remco van Dessel, Directeur bij AGEL adviseurs. “Het betekent ook een ongelooflijk mooie kans voor onze collega’s, die toegang krijgen tot Stantec’s wereldwijde netwerk van experts, kennis en innovatie, om zich verder te ontwikkelen.

Over AGEL adviseurs

Agel adviseurs logo

AGEL adviseurs, opgericht in 1986, heeft 75 medewerkers en levert advies- en ingenieursdiensten rondom gebiedsontwikkeling, de energietransitie en de circulaire economie. De ondersteuning van opdrachtgevers kan het gehele traject omvatten, van het eerste initiatief, planvorming en realisatie, tot exploitatie. AGEL levert hiervoor een combinatie van expertises, van bestemmingsplannen, bouwkundige planuitwerking, sloopvoorbereiding en omgevingsvergunningen, tot landmeetkundige metingen, GIS, BIM, 3D-ontwerp, systems engineering, geohydrologie en weg- en rioolreconstructies. AGEL heeft daarnaast jarenlange ervaring met milieuonderzoeken op het gebied van bodem en sanering, infiltratie, akoestiek, trilling, lucht en geur, en externe veiligheid.

Over Stantec

Stantec logo

Het beursgenoteerde (o.a. Toronto en NYSE) Stantec Inc. is een multinational met ongeveer €4,0 miljard omzet en 22.000 medewerkers, werkend op 350 locaties verdeeld over zes continenten. Het bedrijf levert wereldwijd duurzame oplossingen voor uitdagingen binnen de leefomgeving. In Nederland bieden ze al 35 jaar ingenieursdiensten en projectmanagement gericht op milieu, bodem, afval, infrastructuur en veiligheid. In Nederland was Stantec reeds gevestigd in Arnhem en Delft.

Meer over Stantec: https://www.stantec.com/nl

 

Recente deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand