Onlangs heeft het Noorse KIS Partners AS, marktleider in Scandinavië op het gebied van inspectie, onderhoud en reparatie van (industriële) kranen en onderdelen, een dubbele overname gerealiseerd in Nederland. Zowel Bijlsma Hijs- & Heftechniek BV als Primoteq BV werden onderdeel van de KIS familie. KIS Partners kwam in de zoektocht naar verdere groei van haar onderneming uiteindelijk uit in Nederland, met als voornaamste criteria de bedrijfscultuur en wet- en regelgeving rondom hijs- en hefmiddelen.

Aeternus begeleidde KIS Partners aan de aankoopzijde, samen met onze Noorse collega’s van DHT Corporate Services AS. DHT is in Noorwegen reeds meerdere jaren werkzaam voor KIS Partners.
Door een nauwe samenwerking tussen dit cross-border deal team, bestaande uit Torjus Stalleland (DHT), Carlo Caria en Juul Ketelaars (beiden Aeternus), was KIS Partners in staat om de Nederlandse markt gedetailleerd in kaart te brengen en uiteindelijk twee targets tegelijkertijd te acquireren. Cruciale ondersteuning tijdens deze dubbele transactie werd verleend door TICFAS (Due Diligence) en CORP advocaten (Due Diligence en juridisch advies). ING verzorgde de financiering van deze dubbele overname.

Aeternus bedankt alle betrokken partijen voor hun inzet en feliciteert iedereen met dit bijzondere resultaat!

Bijlsma & Primoteq – Toonaangevende bedrijven in de Nederlandse hijs- en hefmarkt

Bijlsma Logo

Bijlsma is een hijs- en hefspecialist met meer dan 60 medewerkers. De onderneming focust op onderhoud, reparatie, inspectie en het testen van hijs- en hefmiddelen en kranen. Daarnaast is Bijlsma ook actief in verhuur en is het bedrijf toonaangevend op het gebied van kranen bouwen en assembleren, met name grotere hijssystemen en bijvoorbeeld portaalkranen.
https://bijlsma.nl/

Primoteq logo

Primoteq is een toonaangevend servicebedrijf voor productiemiddelen in de (maak)industrie, gespecialiseerd in metaal- en kunststofbewerkingstechniek, hijs- en heftechniek en lasersnijtechniek.
Het bedrijf bestaat uit circa 100 medewerkers en is actief vanuit 4 vestigingen in Nederland, te weten Hengelo, Rotterdam, Nederweert en Geleen (Chemelot).
https://www.primoteq.com/

KIS Partners – Marktleider in Scandinavië

Kis partners

KIS is de marktleider in Noorwegen op het gebied van inspectie, onderhoud en reparatie van kranen en lifting equipment. Het bedrijf bestaat uit circa 250 medewerkers, heeft in Noorwegen meer dan 20 locaties en realiseert jaarlijks een omzet van circa € 60 mln.
https://www.kis.no/en/

Meer weten over Aeternus en bedrijfsovernames, kijk hier verder.