Deal done for
Litjens Metaalbewerking

Aeternus begeleidt Litjens Metaalbewerking in het vinden van de juiste (investerings)partner

Litjens Metaalbewerking en YouKnights slaan de handen ineen. Krachten bundelen en ingezette groeipad continueren

Aeternus begeleidde Litjens bij het vinden van de juiste (investerings)partner en het bijbehorende vervolgtraject.

Huub Litjens startte zijn bedrijf in 2004. Na 16 jaren van ondernemen, investeren en keihard werken zijn die activiteiten uitgegroeid tot een volwaardig metaalbewerkingsbedrijf met ruim 36 medewerkers. Na jaren van forse groei kwamen oprichters Huub en Lilian Litjens tot het besef dat om het bedrijf naar een volgende groeifase te brengen hulp nodig was. En die vonden ze in de samenwerking met YouKnights.

YouKnights is een hands-on investeerder die zich richt op bedrijven met een groei-, veranderings- en/of opvolgingsvraagstuk. Het is de ambitie van YouKnights en het nieuwe directieteam (bestaande uit Toon Hermans en Huub Litjens) om elkaars krachten te bundelen en het reeds ingezette groeipad te continueren.

Over Litjens

Litjens is een modern metaalbedrijf, gespecialiseerd in alle mogelijke plaatbewerkingen in staal, aluminium of rvs. Voor haar klanten voert zij verschillende bewerkingen uit, zoals lasersnijden, zetten en lassen. Ook het assembleren van lichte constructies vindt in huis plaats. Daarnaast verzorgt Litjens complete projecten. Een geavanceerd machinepark, een gemotiveerd team en een zorgvuldig geselecteerd aantal partners maakt Litjens Metaalbewerking tot een flexibele en betrouwbare leverancier. Dankzij ruime kennis over materialen en techniek en een jarenlange ervaring weet Litjens klanten aan zich te binden. In 2018 werd een grote stap gezet met de investering in een Trumpf buislaser met flowdrillen en tappen in één bewerkingsgang. Over de hele linie onderscheid Litjens zich door snelheid, maatwerk en persoonlijk contact.

Huub:

“Toen ik voor mezelf begon, heb ik me in het diepe gestort met het idee ‘ik zie wel waar het schip strand’. Ik had nooit verwacht dat het bedrijf zo zou groeien.”

Over YouKnights

YouKnights is een van de bedrijven uit de GGD Investments bedrijvengroep en is opgericht op 1 maart 2018. YouKnights helpt bedrijven die ondersteuning nodig hebben bij een groei, verander- en/of opvolgingsvraagstuk. In een totaalpakket van diensten wordt er een maatwerk oplossing aangeboden op basis van senior interim-management en participatie. Samen met de ondernemer werkt YouKnights aan een robuuste toekomst voor het bedrijf. Haar uitgebreide netwerk van ondernemers en investeerders maakt het mogelijk om snel te schakelen en kansen te benutten zodra die zich voordoen. Litjens Metaalbewerking is toe aan een volgende stap. Huub Litjens barst van de ondernemers ideeën en zoekt naar sparring hierin.

Toon Hermans:

“Litjens is een heel mooi en dynamisch metaalbedrijf dat een enorme groei heeft doorgemaakt onder de bezielende leiding van Huub Litjens, hij is een ondernemer pur sang!”

 

Recente deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.